Castelul Bran
Pe cât de spectaculos e Castelul Bran, pe cât potențial are, pe atât de slabă e experiența pe care o oferă. Ezităm între „nu recomandăm” și „de evitat”.
Transilvania, presărată cu biserici fortificate, orașe-magnet pentru turiști și drumuri pustii printre dealuri. Aici povestim despre obiective, hoteluri și restaurante transilvane.
Pe cât de spectaculos e Castelul Bran, pe cât potențial are, pe atât de slabă e experiența pe care o oferă. Ezităm între „nu recomandăm” și „de evitat”.
Hotel Kolping are plusuri și minusuri care țin, foarte mult, de preferințele personale. Poate fi luat în calcul ca opțiune accesibilă, într-o zonă frumoasă a Brașovului.
La restaurantul Plai din Sibiu atât mâncarea, cât și experiența generală îmbină tradiționalul cu modernul și cu un pic de inedit. Ne-a plăcut 🙂
Am auzit lucruri bune despre Casa Hirscher, dar nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și probabil nu vom mai trece prea curând pe la acest restaurant.
Wagner’s Loft e un alt restaurant din Brașov care bifează cam toate căsuțele care ne interesează pe noi, de la mâncarea gustoasă la personalul atent și amabil.
Unul dintre simbolurile orașului Brașov, Biserica Neagră ne-a lăsat cu impresii amestecate. Nu mergeți cu așteptări prea mari, potențialul nu prea e pus în valoare.
Petry Bistro ne-a plăcut, cu ambianța plăcută, mâncarea bună și personalul politicos și amabil. Dar vom avea grijă să evităm weekendurile când mai trecem pe acolo.
Cetatea Feldioara este o fortificație a Cavalerilor Teutoni, complet restaurată, redeschisă publicului din 2017. Include expoziții etnografice, istorice și arheologice.
Păstrăvăria de la Câmpu Cetății face un singur lucru, dar pe ăla foarte bine: păstrăv. Păstrăv prăjit, la grătar, file și cine mai știe cum. Bonus: puteți să pescuiți și ceva pentru acasă.
Ne plac toate bisericile fortificate, dar cele două experiențe de acum au fost diametral opuse – una sterilă și dezamăgitoare, iar cealaltă autentică și apropiată.