Castelul Peleș
Castelul Peleș e spectaculos, o ocheadă în viața și istoria casei regale. Cu saloane imense, pline de opulență, și camere intime, de poeți, recomandăm oricui o vizită.
Tot ce am făcut în România, de la plimbari pe la diverse obiective turistice și până la recenzii de restaurante și hoteluri.
Castelul Peleș e spectaculos, o ocheadă în viața și istoria casei regale. Cu saloane imense, pline de opulență, și camere intime, de poeți, recomandăm oricui o vizită.
Cetatea Rupea a trecut printr-o renovare spectaculoasă, dar din păcate a fost lăsată la voia turiștilor. Nu e un obiectiv de care să ne amintim cu plăcere.
Unde poți mânca cea mai bună înghețată din București? La cornet sau pahar, cu gusturi clasice sau inedite, iată în ce locuri am încercat noi înghețata, în ordinea preferințelor noastre.
Castelul Stirbey adăpostește Muzeul orașului Sinaia, care condensează în câteva camere toată istoria stațiunii. De la nobilime la salvamontiști, de la comuniști la faună, merită o oprire.
Pe cât de spectaculos e Castelul Bran, pe cât potențial are, pe atât de slabă e experiența pe care o oferă. Ezităm între „nu recomandăm” și „de evitat”.
Alt Shift e un restaurant popular, dar nouă nu ne-a plăcut – mâncarea e mediocră, servirea e slabă, locul e aglomerat. E central, dar asta nu e suficient ca să revenim.
Oricine trece prin centrul vechi din București poate face o scurtă oprire la Muzeul „Micul Paris”, ca să arunce o privire înapoi în timp.
Primul restaurant la care am mâncat în 2023 a fost în Sinaia. La Teleferic ne-a plăcut așa mult că am revenit până să se schimbe luna 🙂
Am tratat Point Hub ca restaurant și ne-am dus acolo să mâncăm; ne-au plăcut și mâncarea (deși meniul e cam limitat), și decorul, și servirea.
Hotel Kolping are plusuri și minusuri care țin, foarte mult, de preferințele personale. Poate fi luat în calcul ca opțiune accesibilă, într-o zonă frumoasă a Brașovului.