Restaurant Kombinat, Sibiu - coaste la cuptor (meniul de vară)

Restaurant Kombinat, Sibiu

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Parcarea
  • Atmosfera

Nu ne-a plăcut:

  • Servirea cam lentă

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Deși aflat dincolo de zidurile centrului vechi din Sibiu, Kombinat e doar la câteva minute de mers pe jos de centru. Dar dacă vii de departe (sau pur și simplu preferi să te deplasezi cu mașina), poți conduce liniștit până acolo, pentru că o să găsești fix în față o parcare, cu plată, extrem de generoasă.

Au spațiu suficient de mare în interior, iar vara servesc pe terasa aflată chiar deasupra clădirii. Atmosfera e de berărie modernă, muzică de club (cam tare dacă mă întrebi pe mine), mesele poate o idee cam înghesuite (dar, iarăși, e strict părerea mea).

O să găsești preparate tradiționale reinterpretate, duse mai degrabă spre un meniu mai rafinat, gătite cu ingrediente locale. Și ceea ce îmi place foarte tare e că meniul se schimbă odată cu anotimpul. Așa că dacă ajungi în perioade diferite din an nu vei găsi aceleași preparate.

Noi am mâncat de două ori aici, în sezoane diferite, dar eu am ales de fiecare dată pește și a fost super bun tot timpul.

Ultima dată am fost la început de decembrie (cred că încă mai aveau meniul de toamnă) și am mâncat file de păstrăv cu un piure delicios lângă (dar nu mă întrebați din ce era că nu mai ştiu 🙈; posibil dovleac amestecat cu încă ceva, oricum gustos). Au fost și ceva struguri murați în farfurie (interesanți) și niște chipsuri de dovleac dar nu erau crocante cum m-am așteptat, așa că nu mi-au spus mare lucru.

M-am băgat un pic și peste desertul lui Radu 😀, o cremă de ou cu pământ de ciocolată și struguri proaspeți, foarte fin și dulce exact cât trebuie.

Servirea a fost  destul de rapidă la început, asta până în momentul în care s-a aglomerat. Dar trecând peste, e un loc cu mâncare bună pe care îl recomand dacă ești prin Sibiu și vrei să încerci  altceva. Și neapărat de făcut rezervare. O poți face foarte uşor direct pe site-ul lor.

Am fost aici, prima oară, în vara lui 2023, dar am tot amânat să scriem până am uitat ce am mâncat 😀 așa că a rămas să facem review-ul când mai facem o vizită. Am revenit la Sibiu în iarnă, cu gândul să o sărbătorim pe Santina la Plai, și am trecut pe aici ca să ne punem burta la cale după drum și să ne și vedem cu un amic :). Și am trăncănit cu amicul, am uitat să notăm ce am comandat, așa că în continuare avem o idee generică despre ce a conținut fiecare fel. Cred că e o lecție pe undeva.

Cert e că restaurantul are meniu adaptat la fiecare sezon, cu ingrediente preponderent din zonă, și oferă preparate clasice românești, dar evoluate/reinterpretate. Iar asta include totul de la combinații de ingrediente la metode de preparare și la plating. Rezultatul sunt niște farfurii aspectuoase, apetisante și, pe baza celor două vizite, foarte bune. Coastele și obrăjorii pe care i-am luat eu, cel puțin, au fost de scris acasă despre ele 🙂

Oficial, Kombinat e „gastro-berărie”, dar accentul nu e pe berărie. Găsești câteva sortimente de Staropramen și o selecție limitată de alte beri premium sau artizanale, dar nu vii aici (doar) pentru băutură. Mă rog, am citit că stau foarte bine pe cocktailuri, nu am încercat, nici nu aș veni aici doar pentru asta.

Decorul e modern, totul e curat, personalul politicos, dar dacă se aglomerează (iar localul e foarte popular), servirea e foarte lentă. Nu atât de grav încât să nu vin, dar e bine să știi la ce să te aștepți.

Am observat și foarte mulți străini pe acolo (și în vară, în timpul Artmania, dar și în decembrie) și mi-am dat seama că da, e un loc foarte bun în care să aduci un străin. Mai degrabă un străin prieten, că se lasă cu bere, dar la o adică merge și pentru un străin pe linie de business.

Probabil o să mai trecem pe aici, poate ținem minte și ce am mâncat, dar o să încercăm să ajungem înainte să ni se facă extrem de foame, ca să nu suferim dacă e nevoie să așteptăm.


Website

kombinat.ro


Pe moment


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top