U Kroka - „genunchi” de porc

Unde am mâncat în Praga

Am povestit deja aici despre ce obiective ne-au plăcut în Praga. Acum completăm și cu impresii și recomandări despre locurile în care am mâncat în capitala cehă 🙂


Tiskárna Národní

Ne-a plăcut:

 • Atmosfera
 • Servirea
 • Mâncarea

Nu ne-a plăcut:

 • Mâncare doar pt carnivori

Ratingul nostru:

5/5Impresiile noastre

E un restaurant care mi-a plăcut mult, are un aer de pub irlandez, lume destul de multă, dar fără să fie deranjant. Ca mai peste tot în Praga, opțiunile vegetariene sunt limitate; în zona de garnituri găsești câte ceva de mâncat.

Am încercat salată de cartofi, un fel de salată orientală, dar cu mult mai puține ingrediente. Asta a avut pe lângă cartof, ceapă și ceva dressing. A fost bună, dar n-are ce să fie nemaipomenit la cartofi cu ceapă.

În schimb am testat și un desert, găluști din cartofi, care, spre surprinderea mea nu au fost sub formă de găluști ci sub formă de batoane. Au avut lângă un sos de fructe de pădure, pudră de mac și înghețată. Peste toate astea adăugai unt topit. Interesantă combinația și, ce mi-a plăcut, nu foarte dulce (exact pe gustul meu).

E un loc pe care îl recomand; dacă nu pentru mâncare, cel puțin pentru atmosferă. Și bere.

Exteriorul pare mai de modă veche, dar în interior am găsit un restaurant modern, în mod clar frecventat de străini, cu personal amplu, atent și amabil.

Eu am luat un gulaș care mi s-a părut senzațional, mai că-mi venea să mă ling pe degete. A alunecat mai bine, e drept, și cu niște Pilsner 🙂

Desertul, niște găluști din cartofi, nu a fost neapărat rău, mai ales cu macul acela. Dar nu e ceva după care să oftez și probabil nu mi-aș mai lua a doua oară.

Restaurantul este central, ajungi ușor aici din aproape orice parte a orașului; la negative aș zice că e unul dintre cele mai populare restaurante din zonă și, ca atare, e destul de aglomerat. Iar berea aia, poate, îi face pe meseni ceva mai gălăgioși 🙂

Oricum, o experiență plăcută; recomand.


Cum ajungi

Restaurant Tiskárna Národní pe hartă.


U Kroka

Ne-a plăcut:

 • Atmosfera
 • Mâncarea

Nu ne-a plăcut:

 • Nu avem observații 🙂

Ratingul nostru:

5/5Impresiile noastre

Restaurantul ăsta e în afara centrului vechi, dar nu mai puțin aglomerat decât cele centrale. Așa că e bine să faci rezervare.

Deși meniul, iarăși, nu e foarte prietenos cu vegetarienii, parcă au ceva mai multe opțiuni decât în alte locuri în care am fost. Am comandat ravioli cu brânză de capră, în sos roșu. Au fost bune, dar nu cât să mai comand și a doua oară. Ce nu mi-a plăcut, de fapt, a fost sosul care părea pus direct din cutie fără nimic altceva. Oricum locul e celebru pentru carne de porc și bere, deci nu vă luați după ce am mâncat eu.

Mi-a plăcut mult atmosfera, recomand.

Pare mai degrabă restaurant de familie; în cursul serii s-a umplut ochi, în principal cu localnici. Dar, evident, au existat și turiști veniți pentru un genunchi de porc și un Pilsner.

Nu e genul meu de mâncare dar nu puteam să nu-ncerc 🙂 și nu mi-a părut rău – exteriorul gustos și crocant, interiorul fraged și bine făcut, cu grăsimea topită sau scăzută, cât să nu fie deranjantă.

Mi-a plăcut și recomand; totuși aș menționa că unul dintre comesenii noștri, care a mâncat și apreciat, aici, pork knuckle, a mâncat ulterior la Pork’s și mi-a spus că ăia sunt câteva niveluri mai sus 🙂


Cum ajungi

U Kroka pe hartă.

Website

ukroka.cz


Kuchyň

Ne-a plăcut:

 • Decorul/amenajarea
 • Servirea

Nu ne-a plăcut:

 • Mâncare doar pt carnivori

Ratingul nostru:

5/5Impresiile noastre

Restaurantul ăsta e în zona Castelului din Praga. Așa că atunci când vizitezi castelul sau doar ești prin zonă, poți face o oprire.

Și aici mi s-a părut aglomerat, deci ar fi bine să suni înainte. Mi-a plăcut mult locul, decorul de bucătărie de conac de la țară, cu mese lungi din lemn la care poți sta cu alți clienți dacă nu mergi în gașcă. Cum ni s-a întâmplat și nouă. Au și terasă unde poți sta dacă ajungi în zile de vară.

Din păcate, deși mi-a plăcut locul, nu-l pot recomanda vegetarienilor. Au în meniu doar o supă și un starter pe bază de pește, ceea ce am și comandat. A fost foarte bun, dar cam puțin dacă ești înfometat. Asta ca să știi la ce să te aștepți.

Oricum, în ciuda experienței mele de vegatarian, e un loc pe care îl recomand.

Restaurant recomandat și de localnici, și de Internet, e chiar în buza castelului; mă așteptam la un tourist trap sau o chestie reală dar extrem de scumpă; în realitate e un restaurant foarte onest, foarte plăcut și relativ accesibil dată fiind zona.

Personalul impecabil, decorul extrem de plăcut, mâncarea rezonabilă. Pentru carnivori, cel puțin :). Eu am luat un schnitzel din ceafă de porc, cu o „salată” care era leit cartofi franțuzești, plus un sos din ceva berries care mi-a adus aminte de combinatile suedeze. Lângă el era și păcat să nu pun niște Pilsner, care e clar peste orice au suedezii 🙂

Desertul a fost gustos, deși tarta aia putea foarte bine să se descurce fără înghețată.

Recomand o oprire, fie și doar pentru un Pilsner băut pe terasă, în timp ce admiri Praga de sus.


Cum ajungi

Kuchyň pe hartă.


Ristorante – Pizzeria Giovanni

Ne-a plăcut:

 • Vibe-ul de trattorie
 • În sfârșit, mâncare pentru vegetarieni 🙂

Nu ne-a plăcut:

 • Ușor înghesuit

Ratingul nostru:

4/5Impresiile noastre

Pentru că bucătăria cehă are la bază carnea de porc, e foarte greu să fii vegetarian în Praga. Și cum trebuia să mănânc și eu ceva, m-am bucurat foarte tare când am dat peste acest loc, ascuns pe una dintre străduțele din apropierea Centrului vechi.

Mi-au plăcut decorul și vibe-ul de trattorie italiană, iar dacă n-aș fi știut că sunt la Praga, chiar aș fi zis că-s în Italia.

În general îmi place pizza cât mai simplă, așa că am comandat o pizza Margherita. A fost o pizza bună, cinstită. 🙂

E un loc în care să mergi dacă vrei să iei o pauză de carne.

Pentru că era cazul să mănânce și Santina ceva mai pe voia inimii, plus că nu poți numi mâncarea italienească un sacrificiu, am ajuns și la Giovanni.

M-am bucurat de bucuria ei 🙂 dar pentru că am luat doar un tiramisu nu avea ce să mă impresioneze. Pizza ei și pastele unei amice se pare că au fost OK, nu grozave.

Atmosfera, însă, a fost OK, servirea promptă și politicoasă, locul e central și are și o terasă pentru zilele călduroase.

Per total e o opțiune dar mai degrabă pentru vegetarieni.


Cum ajungi

Ristorante – Pizzeria Giovanni pe hartă.

Website

Nu au.


Restaurant – Café Svatého Václava

Ne-a plăcut:

 • Locația centrală

Nu ne-a plăcut:

 • Mâncarea

Ratingul nostru:

3/5Impresiile noastre

Aici am ajuns în dimineața în care am aterizat în Praga, doar pentru că toate locurile în care am fi vrut să mergem să mâncăm deschideau spre ora 12. Cum era mult prea devreme (am avut un zbor extrem de „cu noaptea-n cap”), am intrat în restaurantul ăsta. Doar pentru că era deschis și servea mic dejun. Iar noi eram prea obosiți să mai căutăm altceva.

Eu am comandat un cașcaval pane cu cartofi, cel mai lipsit de gust mâncat vreodată. Cel semipreparat pe care îl iau de la supermarket și îl fac acasă e mega-gustos în comparație cu ce am mâncat aici. Caşcavalul, pe lângă că nu avea niciun gust, era ca un cauciuc. Efectiv nu se putea mânca. Poate alte preparate sunt reușite, dar ăsta nu a fost.

Așa că nu am cum să-l recomand.

Restaurantul ăsta mi se pare fix genul ăla care vizează turiștii ocazionali, nu clienți care să devină fideli.

Poate că e și din cauză că aici nu am băut bere 🙂 dar impresia generală nu a fost grozavă. OK, un mare plus că e situat central, în Piața Wenceslas, dar cam atâta.

Servirea cam lentă, deși masa noastră era literalmente singura ocupată din tot restaurantul enorm; mâncarea a variat de la comună (omleta mea și varza cu cârnați comandată de un amic) până la execrabilă, în cazul cașcavalului pane.

În afară, eventual, de băut o bere pe terasă (care e chiar pe trotuar, în piață), nu văd niciun motiv pentru care să oprești aici.


Cum ajungi

Svatého Václava pe hartă.


Alte locuri în care am mâncat în Praga

Mai sunt câteva locuri în care am mâncat în capitala cehă, dar fie nu am fost în formulă completă, fie nu am stat/mâncat suficient cât să ne facem o părere consistentă pentru un review corect. Dar zicem, totuși, câte ceva de ele aici, poate îți e util când cauți ceva de mâncare prin Praga.


Good Food Chimney Cake

Kurtos, sau trdelnik în varianta cehă, găsești la tot pasul prin Praga. Ca să nu mai spun cât de ademenitor miroase când treci pe lângă locurile unde se prepară. Good Food Chimney Cake era recomandat ca fiind unul dintre cele mai bune din Praga, prin urmare l-am încercat. Așteptarea mea, de fiecare dată când cumpăr desertul ăsta, e să-l primesc cald și aburind. Nu s-a întâmplat asta, desigur. 🙁

Mie îmi place cel clasic, cu zahăr și scorțișoară, dar îl poți alege cu toppinguri de tot felul, inclusiv cu înghețată. Și deși a fost bun, nu s-a apropiat deloc de cel pe care l-am mâncat în Budapesta.


Bistro Burgers Beer

Am oprit aici pentru un night cap, înainte de a reveni la hotel. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, inclusiv personalul foarte zâmbitor și prietenos.

Mâncarea e tex-mex, nu știu dacă merită să vii la Praga și să mănânci asta, dar oricum noi am intrat doar pentru bere. Care e într-o gamă destul de limitată de beri craft, iar Pilsner-ul lipsește cu desăvârșire.

Cred că poți intra dacă vrei musai un burger sau un stout.


Maitrea

Maitrea e un restaurant cu preparate vegetariene și vegane, foarte aproape de Piața veche. Pare un loc foarte popular și, prin urmare aglomerat; e bine să faci rezervare.

Noi nu am avut, deși ne-au găsit masă până la urmă, în spațiul de la subsol care este și mai mare decât cel de la parter. Și unde mie nu mi-a plăcut. Decorul se vrea ceva indian, dar cam kitsch, după gustul meu. Atmosfera cumva apăsătoare, iar servirea înceată.

Nu am mâncat mare lucru, doar un aperitiv, niște bulete din brânză de capră, alături de un fel de biscuiți cu mac (care au fost calzi). Ce am mâncat a fost bun, dar pentru că nu m-a inspirat atmosfera, nu am revenit a doua zi, așa cum plănuisem inițial.


Vegan’s

Pentru că am dat skip la Maitrea, am ajuns de cealaltă parte a Vltavei, în zona Mala Strana, la Vegan’s. Ăsta e un loc chiar pentru vegani. Cred că am văzut un singur dish în meniu care avea ceva parmezan, în rest doar mâncăruri pe bază de legume și soia. Eu am încercat un gulaș de legume. În ciuda faptului că avea soia, care nu-mi place și pe care am ignorat-o, a fost foarte gustos. Și fix cât trebuie de picant.

A părut un loc un pic ciudat pentru că a trebuit să urc vreo două etaje până am ajuns la restaurant. Dar e foarte drăguț, lume politicoasă, cu un aer ușor de cantină, însă nu în sens negativ.

E un loc perfect dacă ești vegetarian, vegan sau ții post.


Červený jelen

Ăsta cred că e echivalentul Carului cu Bere, adică un local consacrat în care localnicii își aduc oaspeții străini. Dar asta nu înseamnă că nu poți veni și pe cont propriu 🙂

Červený Jelen, care înseamnă „Căprioara roșie” e plin ochi, mai ales cu străini, deși este foarte amplu, probabil într-un fost sediu de bancă, pentru că la un moment dat am descoperit o ușă de seif. Era deschisă când am găsit-o eu!

Poți mânca aici o sumedenie de feluri pe bază de carne, de la mâncăruri tradiționale la fripturi de vită dintre cele mai pretențioase. De băut, clar vii aici să bei Pilsner Urquell – au niște tancuri imense care se înalță pe toate cele trei niveluri, plus un tap master care te învață să torni bere ca cehii, dacă vrei.

E de venit aici, mai ales dacă ești într-un grup mai mare; obligatoriu cu rezervare prealabilă.

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top