Plai restaurant - păstrăv cu piure de usturoi și sos de cărbune

Restaurant Plai, Sibiu

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Servirea
  • Adults only

Nu ne-a plăcut:

  • Programul limitat

Ratingul nostru:


În 2023 Plai s-a redeschis cu un nou concept. Am fost acolo în luna decembrie și am scris despre asta aici.Impresiile noastre

Ne munceam de mult să ajungem la Plai, dar cu programul lor de funcționare extrem de restrâns nu ne-am nimerit niciodată prin Sibiu când aveau deschis.

Dar ne-am dorit foarte tare să ajungem la ei, aşa că ne-am modificat zilele de roadtrip la Budapesta şi, în sfârşit, ne-a ieşit.

Plai e complet diferit de locurile cu care suntem obişnuiți. Tot restaurantul e, de fapt, o încăpere cu şase mese, iar eu m-am simțit ca şi cum aş fi mers la nişte prieteni în vizită. E drept, prieteni care se întâmplă să locuiască într-o casă din centrul Sibiului şi mai şi gătesc excelent 🙂.

Au doar câteva dish-uri în meniu, dar cu opțiuni pentru toate preferințele: şi carne, şi peşte, și ceva vegetarian, plus desert ;). La ce trebuie să te aştepți e că preparatele de aici sunt reinterpretate, duse la un alt nivel față de bucătăria tradițională. Oricum, când primeşti comanda, afli şi povestea a ce ai în farfurie.

Eu am comadat păstrăv file cu piure de usturoi şi sos de cărbune, gătit fără foc, din câte ni s-a spus. Nu m-aş fi gândit niciodată la asta şi nici n-aş fi crezut că poate fi atât de bun şi de savuros.

La desert am comandat topinambur cu fructe de pădure şi crocant de alune. Ți-am spus deja că totul aici e diferit de restaurantele tradiționale. A fost un desert fix pe gustul meu, foarte fin şi dulce exact cât trebuie.

Aş zice că Plai e mai degrabă o experiență decât un restaurant si chiar sper să mai ajung la ei.

Relația mea cu Plai a început ca un rollercoaster. Mai întâi am auzit de restaurant cuvinte de laudă și mi-am propus să ajung și eu acolo. Pe urmă am descoperit un program de funcționare șugubăț, de am făcut vreo trei vizite în Sibiu fără să ne sincronizăm cu ei. Pe urmă am decis să ne adaptăm programul ca să trecem prin Sibiu în ziua potrivită, doar ca să mă enervez că nu reușeam să dau de ei și să fac rezervare.

Și pe urmă am reușit să mănânc acolo și, ce să zic, am cam iertat începutul furtunos.

Când ajungi prima oară la restaurant faci „aaaa”, pentru că înțelegi de ce e așa greu să faci rezervare. Ambianța e plăcută, cu decor minimalist și muzică în foarte surdină. Spațiul restrâns îndeamnă mesenii să nu facă tămbălău, ceea ce e mereu un lucru bun.

Eu am pariat pe niște găluște cu urdă și unt caramelizat, doar pentru că se terminau cu „…și piept de porc crocant”; a fost un pariu câștigător. M-am cam speriat când am primit o farfurie plină de salată, dar până la urmă combinația de gusturi și de cantități a fost un succes de precizie.

Am luat și niște papanași, pentru că auzisem că nu sunt ăia clasici, care nu mă pasionează. Așa e, nu sunt, iar ăștia mă cam pasionează 🙂

Pe noi ne-a servit chiar Paul, unul dintre fondatorii Plai; ne-a explicat felurile despre care eram curioși și în rest a fost atent și eficient. Iar la final a mai și stat nițel la taclale cu noi, în loc să ne trimită acasă că închide.

Clar recomand o vizită, preferabil în altă zi decât noi :D, că sigur mai trecem pe acolo.


Website

Doar pagină de Facebook.


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top