Continental Forum, Constanța - seaview

Hotel Continental Forum, Constanța

Ne-a plăcut:

  • Curățenia
  • Mobilierul îngrijit
  • Apropierea de plajă

Nu ne-a plăcut:

  • Servirea
  • Parcarea limitată

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Nu am mai fost pe litoralul nostru de vreo 4 sau 5 ani şi, pentru că anul ăsta nu ne-am organizat să mergem în Grecia, am dat o fugă până la Constanța. Mie mi-a plăcut; deşi Constanța e un oraş prăfuit şi deteriorat, zona hotelui nostru arăta decent, pe un perimetru restrâns e drept.

În general eu sunt responsabilă cu alegerea hotelului. Am ales Continental Forum pentru că am stat la același hotel în Sibiu, unde a fost ok. Hotelul a fost renovat in 2021, e la o aruncătură de băț de Piața Ovidiu şi la fel de plajă.

Noi am rezervat o cameră deluxe, cu vedere la mare, destul de spațioasă, cu mobilier nou, impecabil de curat. Decorul din baie o idee cam plăsticos, dar nimic de netrecut cu vederea. N-aș ști totuși să spun cum sunt camerele standard.

Au parcare privată în spatele hotelului, cu locuri puține pentru cât de mare e hotelul, unde din păcate nu poți rezerva. Dar măcar e inclusă în preț, spre deosebire de cel din Sibiu unde se plătea parcarea.

Acum, dacă nu ești în ziua ta norocoasă, poți găsi loc în parcarea publica din fața hotelului, 30 lei/zi în momentul în care scriem acest review🙂.

Micul dejun a fost decent, găseai ceva de mâncare oricât ai fi fost de pretențios.

Și totuși, deși renovat recent, hotelului i-a rămas un aer ușor comunist. N-aș ști să spun de ce. E posibil ca atmosfera asta să fie dată de personalul inflexibil. Adică sunt de acord că trebuie să existe reguli și să le respectăm, dar trebuie să le mai adaptăm și nevoilor clienților.

Pe scurt, ne-au plimbat într-o zi pe terasă, de la o masă la alta, pe motiv că nu putem sta la mesele din fața restaurantului dacă doar vrem să bem ceva, după care ne-au spus că nu putem sta pe terasa de la bar dacă vrem să mâncăm. Mâncarea era un tort pe care i-l făcusem cadou lui Radu, fiind ziua lui chiar în acea zi. În fine, nu avea sens să insistăm, am plecat şi l-am mâncat la o terasă mai prietenoasă.🙂

Cu toate astea hotelul ăsta poate fi o opțiune dacă nu ai alta. Și dacă nu e ziua ta😉

Eu nu sunt mare fan al litoralului românesc, dar deh, și Santina merge la castele, așa că fac și eu compromisuri 🙂 și măcar m-am bucurat că nu m-a dus la Mamaia.

Și de data asta, am plecat cu mixed feelings. La pozitive, hotelul e renovat nesperat de atent și meticulos; decorul, mobilierul, toate echipamentele sunt noi sau impecabil îngrijite, mult peste ce oferă Continentalul din Sibiu. Geamurile chiar izolează fonic, iar curățenia este fără cusur, o premieră pentru mine pe litoral.

Stilul, ce să zic, ți-l asumi când vii la hotelul ăsta. Poate fi chiar o experiență interesantă, ceva care să completeze vizita la Casa Ceaușescu 🙂

Ce strică experiența, însă, sunt oamenii. Care sunt politicoși, nu zic, dar în stilul ăla forțat, ca o cămașă prea strâmtă, în care nu te simți bine. Și să ne-nțelegem, nu sunt vreo garofiță, nu am pretenția ca personalul să savureze fiecare clipă petrecută servindu-mă pe mine.

Ca exemplu recent, la Sardin oamenii te servesc profesionist și eficient, fără să se prefacă vreo clipă că sunt cei mai mari fani ai tăi; nu m-a deranjat deloc și prefer oricând atitudinea asta celei specifice funcționarului român.

La fel cum prefer ca personalul să nu se ascundă după proceduri absurde, gen plătești musai la sosire, sau comanzi și plătești băutura la bar, în timp ce chelnerul stă și se uită la tine. Sau stai și mănânci în soare, că la mesele de la umbră e voie doar cu băuturi 🙂

La alte plusuri, e aproape de plajă – la câteva zeci de metri (și de trepte) de plaja Modern și la câțiva alți pași de plaja Neversea, unde în sfârșit are cineva niște standarde decente.

În rest, e rezonabil de aproape de Tara’s GastroPub, unde mănânci foarte bine; de portul Tomis care e o țigănie și de restul centrului vechi care e ori dărăpănat și prăfuit, ori în șantier.

As we speak, negociem să mai dăm o fugă tot acolo, dar asta pentru că pe moment nu găsim o opțiune mai bună, nu pentru că dorim nespus să revenim fix la hotelul ăsta. Dar dacă mergem, ne asumăm că e doar un loc de dormit, maximum de luat și-un mic dejun comun, fără să extindem experiența la mai mult de-atât.


Website

continental-forum-constanta.continentalhotels.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top