Stejarro Conac Moldovenesc

Stejarro Conac Moldovenesc

Ne-a plăcut:

  • Decorul
  • Personalul extrem de politicos

Nu ne-a plăcut:

  • Curățenia
  • Împrejurimile

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Cred că am fost atrasă de denumirea de conac de am ales să ne cazăm aici. Dar nu e nici pe departe un conac cum e cel de la Maldăr.

Construcția pare nouă, în satul Stejarul, mai  departe de Piatra Neamț decât m-am aşteptat, aflată printre alte case de săteni. 🙁

Camera ok, cu mobilier nou, decor spre rustic, iar mirosul din cameră tot rustic. Mi-e mi s-a parut că mirosea a fum (de lemne, ca atunci când faci focul în sobă). Nu m-a deranjat neapărat.  Lui Radu i s-a părut că mirosea a şuncă afumată. Cam tot pe acolo.

Acuma, mie la hotel, pensiune sau ce-o fi nu îmi place  lenjeria de pat cu fluturaşi, floricele sau alte bazaconii.  Aia e pentru la tine acasă, dacă îți place. La hotel trebuie să fie albe. Dacă nu poți să gestionezi lenjerie şi prosoape albe nu-ți deschizi hotel.

Baia mai degrabă mică, cu un duş gen walk-in dar cu o scurgere care nu funcționa cum trebuie şi te trezeai cu apa aproape de glezne, ca să nu mai spun că făceai ditamai băltoaca în baie. Iar curățenia merita mai multă atenție cu siguranță. Adică degeaba pui mesajul ăla cu „dezinfectat” pe vasul de toaletă dacă nu-l şi speli înainte. Bine că e pandemie şi umblu cu dezinfectanți după mine.

Oricum am stat doar o noapte. Până la urmă şederea a fost salvată cât de cât de amabilitatea oamenilor şi de micul dejun. Nu a fost bufet, ceea ce în condițiile actuale pare o decizie foarte bună. Deşi nu ar strica să printeze careva o listă cu ce poți comanda. Oricum toate produsele au fost proaspete si gustoase, cafeaua foarte bună. Pâinea de casă proaspătă, că aş fi mâncat-o goală. 😂

Cu toate astea, experiența per total nu a fost una plăcută. Eu nu aş mai sta aici şi nu pot să recomand.

Sincer, nu cred că e ușor să pozezi conacul fără să se vadă cât e de înghesuit între case de săteni. Dar măcar ești pus în gardă, oarecum, când te apropii, că mergi pe un fel de drum de servitute, lat de o mașină și o palmă.

Amenajarea și decorațiunile nu sunt rele deloc, reușesc să îmbine confortul modern cu aerul rustic, oprindu-se înainte de kitsch :); camera în care am stat noi era spațioasă, cu mobilier nou și de calitate, iar patul era mare și comod. Pentru un loc în care să dormi nu prea ai ce să vrei mai mult, dacă nu cumva ai un fix cu papucii, care lipseau cu desăvârșire. Sau cu scurgerea de la duș – eu oricum fac baltă în toată baia, nu am nevoie de ajutor.

Restaurantul are o terasă închisă, iar pe afară mai multe băncuțe, măsuțe, un leagăn și așa mai departe. Există inclusiv o foarte mică pajiște, unde probabil se pot juca ăia mici, cât se reculeg părinții la un pahar de vin. 

Personalul foarte amabil, deși era format dintr-o singură persoană :). Mă rog, la micul dejun a venit incă o copilă să o ajute, iar la bucătărie probabil lucra altcineva; oricum senzația pregnantă a fost de lipsă de personal – de la vria cu care era servită masa, până la curățenia făcută cam sumar.

Un alt plus a fost mâncarea – deși eu la micul dejun mănânc foarte puțin, ce am mâncat mi-a plăcut, cu ingrediente proaspete și, presupun, procurate local. 

Concluzie: Prea multe minusuri ca să mă mai întorc acolo.

Obiectiv vorbind, locul pare îngrijit, poate au avut doar o perioadă mai proastă, dar chiar dacă își reintră în formă nu mi se pare un loc în care să petreci mai mult de-o noapte. Cei din zonă pot încerca să meargă să mănânce acolo, să ne spună dacă o masă în toată regula e pe cât de bună promite să fie.


Website

stejarro.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top