Restaurant Belvedere - terasa

Restaurant Belvedere, Târgoviște

Ne-a plăcut:

  • Balconașele cu câte-o singură masă
  • Personalul amabil și politicos

Nu ne-a plăcut:

  • Mobilierul ușor uzat

Ratingul nostru:


Am mâncat aici când am venit să vedem ce poți face într-o zi în Târgoviște 🙂Impresiile noastre

După câteva ore de plimbare prin Târgoviște, era nevoie și de o pauză de masă.😀

Aveam vreo două locuri pe listă, însă până la urmă am decis să mergem pe o recomandare făcută de o doamnă de la unul dintre muzeele vizitate. Aşa am ajuns la Belvedere, un restaurant aflat în zona pietonală a Centrului Vechi, foarte aproape de Curtea Domnească, dar și de celelalte muzee.

Mi-a plăcut restaurantul: e spațios, cu un decor de trattorie italiană, impecabil de curat. Și din ce mi-am dat seama e destul de popular printre localnici, erau câteva aniversări, însă am găsit masă fără să avem rezervare.

În meniu găsești de toate, preparate multe, diverse, inclusiv câteva pentru vegetarieni. Însă în continuare cred că un restaurant nu poate găti bine zeci de feluri din bucătării diverse. Ceea ce cumva s-a adeverit și de data asta.

Am comandat tagliatelle (homemade) cu creveți și roșii uscate care au fost ok, dar totuși le-a lipsit ceva ca să fie cu adevărat gustoase. Și cu siguranță nu le-aș mai comanda a doua oară. La desert am împărțit cu Radu un tort Belvedere de ciocolată, specialitatea casei după denumire. A fost bun, dar eu nu sunt mare fan ciocolată.

Oricum, asta a fost doar experiența mea. Și e posibil ca, din multitudinea de preparate din meniu, altele să fie cu mult mai delicioase decât ce am comandat eu. Așa că nu pot spune că e un restaurant de evitat. Însă noi vom testa și alte locuri dacă vom mai ajunge prin Târgoviște.

Ultima oară când am trecut prin Târgoviște, înainte să avem blog :), am mâncat la Tower’s Pub. De data asta, fix când dezbăteam opțiunile, a trecut pe lângă noi un grup care vorbea animat despre cât mai e până la Tower’s Pub. Așa că am ales o opțiune mai upscale.

Așa că am pornit spre restaurant Belvedere. E situat în centru și, cum probabil vii dinspre Curtea Domnească, îți dă pretextul perfect să faci un scurt ocol și să admiri casele vechi, pe străduțe mai puțin umblate.

Punctul forte, cireașa de pe tort, visul unei nopți de primăvară-vară-toamnă sunt balconașele cu câte-o singură masă de două persoane. Sincer, asta ar trebui să devină norma – un spațiu izolat fizic, relativ ferit de gălăgia din restaurant (OK, nu și cea de pe stradă) și de diverșii clienți neatenți care ar pute atrece pe lângă tine. Doar pentru asta și tot aș reveni aici.

Mă rog, doar pentru asta aș reveni aici, că în rest nu am fost teribil de impresionat. Intrarea e oarecum ascunsă în spatele cafenelei/localului de la parter (care era închis), mobilierul e ușor șubred (cel puțin scaunul meu), mâncarea nu strălucește. Am luat un mușchiuleț de porc în sos gorgonzola, că majoritatea oferă doar pui. Sosul onest, mușchiulețul curat dar bine făcut, fără să fie ieșit din comun. Cartofii prăjiți erau, e drept, naturali, dar la fel de drept erau reci și mai mult înăbușiți decât prăjiți. Tortul de ciocolată gustos, dar blatul mai mergea însiropat.

Personalul foarte prompt, atent și politicos, deși citisem altceva prin recenzii.

Așa că, per total, recomandarea ar fi să vii aici doar ca să să bei un pahar de ceva, așezat confortabil la o măsuță pe un balconaș.


Website

Nu are nevoie, aparent 🙂


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top