Petry Bistro - interior

Petry Bistro

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Decorul
  • Amplasarea

Nu ne-a plăcut:

  • Aglomerația de weekend

Ratingul nostru:


Ne-am întors în Târgu Mureș pentru Parada Baloanelor 2022, ocazie cu care am mâncat, din nou, aici.Impresiile noastre

Petry Grill and Wine Bistro e foarte aproape de centru şi de hotelul la care am stat în Târgu Mureş, cât să faci o plimbare înainte şi după masă. Am mers în două seri diferite şi, deşi nu am avut rezervare, am avut noroc să găsim de fiecare dată loc. Totuşi, dacă mergi într-o seară de weekend, poate ar prinde bine să suni înainte.

Iar dacă vremea e bună poți sta chiar pe terasă.

Meniul nu e stufos (semn bun zic eu), dar găseşti preparate pentru toate gusturile, au inclusiv secțiune dedicată vegetarienilor.

În prima seară am comandat păstrav cu mămăligă cremoasă cu parmezan, salată de porumb cu praz şi mărar. A fost ok, dar nu cât să mă convingă  să mai comand şi altă dată. Poate n-aş fi combinat totuşi mămăliga tot cu porumb🤷‍♀️

Radu a împărțit cu mine desertul, care a fost mai degrabă pe gustul meu: o prăjitură de morcovi cu cremă de brânză, mascarpone și zmeură, plus înghețată de ciocolată. Absolut genială.

A doua seară, fiind sâmbătă, a fost mult mai aglomerat şi asta s-a văzut din păcate în servire, păreau cam depăşiți, ne-au luat mai greu comanda, nu au mai fost la fel de atenți.😞

Am comandat un Platou din cămara bunicului, cu ceva cărnuri, brânze, nuci, struguri şi  o focaccia lângă 😉, suficient pentru amandoi şi foaaarte bun.

Am avut chef şi de un desert, dar fiind seară am zis hai  să iau ceva mai light, aşa că am ales un ananas caramelizat cu înghețată de vanilie. Ați încercat vreodată să mâncați cu lingurița ananas caramelizat? Vă spun eu: nu se poate. E clar că nimeni de acolo nu a făcut vreun test înainte să vadă exact cum ar mânca un client desertul ăsta. Fiind aglomerat, oricât am încercat să facem semn să obținem un alt fel de tacâm, n-am  reuşit. În fine, am abandonat, înghețata a fost bună.

Acum, trecând peste acest incovenient, Petry Bistro e un loc cu mâncare bună în care aş reveni.

În apărarea mea, am vrut să mă duc să mă uit prin sertare, dar Santina a zis să stau cuminte 😐

Acestea fiind zise, Petry mi se pare locul în care să mergi în timpul săptămânii, nu în weekend.

Restaurantul nu e gol nici în timpul săptămânii, dar parcă e mai puțină agitație, chelnerii sunt ceva mai relaxați, nu e așa multă gălăgie.

În weekend mesenii se lungesc la mai multe sticle de vin, devin mai gălăgioși, personalul aleargă de colo colo, nu e musai atmosfera ideală.

Mâncarea a fost bună de fiecare dată, dar în weekend e posibil să primești, de exemplu, alt desert în loc de prăjitura ta cu cafea.

Petry are în meniu și diverse fripturi de vită, plus niște burgeri, dar cred că e mai potrivit pentru niște gustări mai ușoare, ca să meargă bine selecția amplă de vinuri.

Eu am luat într-o seară un mix de brânzeturi la cuptor Josper; foarte bune, dar tigaia aia cam mică până și pentru mine, deci poate e de mâncat totuși și o friptură 🙂

A doua zi am împărțit un platou cu Santina; brânzeturile și cărnurile bine alese, proaspete și gustoase, cu tot cu niște nuci și struguri pe lângă. Dar chestia cea mai tare, fără nicio discuție, a fost mierea cu trufe. Și doar pentru asta și tot merita drumul până aici; îmi pare doar rău de toți anii ăștia în care nu am știut că există așa ceva.

Decorul este foarte plăcut, modern cu câteva elemente rustice; de fapt Petry pare un concept gândit ca întreg, de la veselă la plating, de la mobilier la decorațiuni și la muzică.

Spuneam că mesele din interior se ocupă repejor, deși noi am prins loc fără rezervare; în septembrie era cam răcoare pentru niște bucureșteni, dar e bine de știut că există și o terasă destul de spațioasă, dotată și cu încălzitoare.

Per total mi-a plăcut și aș mai veni, dar într-o zi de marți sau de miercuri.


Website

petrybistro.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top