Pensiunea „Ave, Alba!”, Alba Iulia - camera

Pensiunea Ave, Alba!, Alba Iulia

Ne-a plăcut:

  • Curățenia
  • Personalul

Nu ne-a plăcut:

  • Camerele de la șosea ușor cam gălăgioase

Ratingul nostru:


Am stat aici în plimbarea noastră pe Transalpina. Am scris și despre obiectivele din Alba Iulia.Impresiile noastre

Cum eu sunt de obicei responsabilă cu găsit cazare prin locurile prin care ne plimbăm, n-am crezut că o să fie aşa complicat să găsesc un hotel pe placul meu în Alba Iulia. Şi asta pentru că aș fi vrut ceva aproape de cetate, dar nu chiar în cetate, cu parcare şi cu review-uri bune pe Tripadvisor şi Booking. Deşi realitatea mi-a dovedit de multe ori că nu întotdeauna contează ratingul de pe platformele astea. 

Aşa că am ajuns la pensiunea Ave, Alba! Pentru că hotel nu am găsit. Acum, marele minus al acestei pensiuni, deşi dacă stai 2-3 nopți nu e aşa mare problemă, e că e fix pe un bulevard foarte circulat. Dar, cu obloanele trase noaptea nu mi s-a părut de nedormit. Chiar ne-au sfătuit de la recepție să închidem obloanele noaptea.

Oricum, compensează neajunsul ăsta cu alte lucruri. Ca de exemplu curățenia impecabilă. Şi faptul că găseşti loc de parcare, dacă nu chiar în față, peste drum de pensiune.

Camera de dimensiuni mai degrabă reduse, în schimb baia chiar mare (pentru mine, deşi poate părea ciudata, e un criteriu important). Ah, şi au papuci, în caz că-i uiți pe ai tăi acasă.

Micul dejun, stil bufet, e destul de limitat în opțiuni, că doar e pensiune, nu mare lanț hotelier, dar nu pleci flămând. E imposibil să nu găseşti ceva pe gustul tău. 

Pentru mine a fost un loc de cazare mai mult decât decent. Şi aş reveni dacă nu aş avea vreo recomandare pentru altceva.

Cred că încercăm să ne lărgim orizonturile, să ieșim din zona de confort, ceva se-ntâmplă, că am tot mers pe la pensiuni în ultima vreme.

Ave, Alba! mi-a lăsat impresia unei cazări decente. Nu a fost nimic spectaculos, încât să îmi spun că vreau să revin în Alba doar pentru a sta aici; la fel, nici nu m-a deranjat nimic în mod deosebit, de să nu vreau să mai trec altă dată. Ceea ce, dacă îmi e permisă nițică filosofie, e tot ce putem spera, la modul general, de la un loc de dormit :).

La plusuri aș pune locația, care e cum ne place nouă, aproape de, dar nu în centru. Nu e chiar retrasă, se mai circulă pe bulevardul ăla, dar izolarea fonică e rezonabilă. Aia exterioară, cel puțin. Cert e că e la câteva minute de cetate și de câteva locuri de mâncat, iar pensiunea are şi un deal cu vouchere la unele dintre ele – sfătuiește-te cu recepționera, a fost foarte amabilă. Plus și pentru walk-in shower, respectiv pentru curățenia fără cusur. În rest, nimic memorabil.

La minusuri, poate că parcarea nu are locuri chiar pentru toată lumea, deși e mai mult un minus teoretic – zona nu e aglomerată și găsești lejer loc în apropiere. Iar izolarea fonică interioară e bună doar dacă nu vin multe familii cu copii 🙂 Ca să fiu corect, a părut ceva mai linişte decât la alte pensiuni la care am stat, dar dacă ai de gând să vii în timpul vreunei vacanţe m-aş gândi foarte serios la un hotel.

Per total, a fost o cazare corectă și profesionistă. Nu îi jur neapărat credință veșnică, dar la următoarea oprire nu o sa ne chinuim prea mult să găsim altceva. Deci poți face și tu o vizită.


Website

avealba.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top