Păstrăv la păstrăvărie, Câmpu Cetății

Hanul Pescăresc, Câmpu Cetăţii

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea 🙂
  • Spațiul suficient

Nu ne-a plăcut:

  • Nu ne vine nimic în minte

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Noi am ajuns în Câmpu Cetății ca să ne plimbăm cu balonul, dar dacă sunteți în trecere pe lângă Târgu Mureş sau împrejurimi şi vă place peştele, cred că merită să vă abateți din drum.

Păstrăvăria Câmpul Cetății e locul în care poți să mănânci un păstrăv gătit bine şi bun. Nu e nimic fancy sau de master chef dar e super gustos şi proaspăt, că doar eşti la păstrăvărie 🙂

Noi de câte ori ajungem prin zonă venim şi aici. De obicei comandăm acelaşi lucru: păstrăv prăjit cu mujdei şi cartofi rumeniți. De data asta am zis să luam un platou mixt şi cu rondele şi file de păstrăv, dar preferatul meu rămâne de departe cel clasic, pe care să mi-l curăț eu de oase 🙂

De data asta am mers fără rezervare şi n-a fost problemă să găsim loc, dar depinde şi în ce zi, oră sau perioadă vii. Aşa că ar fi mai sigur să suni înainte.
In meniu o să găseşti şi preparate obişnuite, pe bază de alte cărnuri, dar dacă nu-ți place peştele, chiar nu cred că are rost să vii până aici.

Iar dacă îți place la pescuit, o să găseşti aici amenajate şi câteva bălți unde, contra unei taxe, poți să-ți exersezi pasiunea. Doar că nu poți să ceri să ți se gătească peştele prins, poți doar să-l iei acasă. Ceea ce, dacă eşti turist e cam greu.

Oricum este un loc pe care îl recomand şi unde îmi place să revin de fiecare dată când suntem prin zonā.

Nu ajungem des prin zonă, dar când ajungem ne facem timp și pentru un păstrăv prăjit, la Câmpu Cetății. Ceea ce vă recomand și vouă 🙂

Mai întâi, așteptările – nu veniți la un restaurant Michelin, decorul e relativ rustic, personalul nu e neapărat zâmbitor, vesela ar putea fi de bufet de pe vremuri. Nimic la un nivel care să deranjeze cu adevărat, mai ales că totul e curat și îngrijit; doar spun că experiența în sine nu e ceva fantastic.

Dar nu veniți aici pentru nimic din toate astea, ci pentru păstrăv. Care da, este foarte aproape de fantastic. Proaspăt, gustos, prăjit perfect, cu mujdei din abundență – ce să zic, ăsta e unul dintre puținele locuri în care de obicei îmi pare rău că nu mai pot să mănânc.

Locul e cam la 40 de kilometri de Târgu Mureș, dar merită drumul. Dacă vă place să și pescuiți puteți să petreceți aici toată ziua, cu o pauză la prânz pentru păstrăv prăjit. Sau cine știe, două pauze, dacă vă străduiți 🙂

Totuși, investigați condițiile; din ce am înțeles nu vi se poate prăji peștele prins de voi, puteți doar să îl luați acasă.

Păstrăvăria e, din câte mi-am dat seama, destul de populară printre târgmureșeni, așa că e posibil ca în weekend să fie ceva mai aglomerat, dar restaurantul e destul de mare și, mai are și o terasă spațioasă, pentru zilele suficient de calde.


Website

halaszcsarda.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top