Nikos Greek Taverna - souvlaki

Nikos Greek Taverna, Constanța

Ne-a plăcut:

  • Mâncare decentă, dar nu de revenit pentru ea

Nu ne-a plăcut:

  • Aglomerația
  • Aspectul neîngrijit

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Cred că am mers cu așteptări cam mari la taverna asta, să regăsesc cumva atmosfera și mâncarea din tavernele grecești.

Localul e aproape de Piața Ovidiu, pe o stradă foarte circulată – și de oameni și de mașini. E aglomerat și hărmălaie și pe terasă și în afara ei. Noi am mers la ora cinei și cred că a fost o întâmplare să găsim loc, la ce du-te-vino era pe acolo. Se pare că e un loc foarte popular; poate ca și mine, și alții caută să regăsească spiritul grecesc în Constanța. Eu nu l-am găsit.

Meniul stufos, preparatele sunt de inspirație grecească, au și poze 😬. Eu am comandat niște ardei capia copți, umpluți cu brânză, care au fost buni. Despre alte preparate nu știu ce să zic, mă gândesc că sunt bune judecând după numărul de mușterii.

Dar mie aici nu mi-a plăcut de fapt atmosfera: mese înghesuite; diverse lucruri scăpate pe jos și neridicate de nimeni, de la șervețele la furculițe; ospătarii și ajutoarele lor obosiți și plictisiți de atâta lume. Dar e posibil totuși ca pentru altcineva experiența să pară alta.

Pe mine nu m-au convins să revin. Voi prefera Tara’s Gastro Pub. 😉

Probabil că vina este a noastră, că nu știam că Nikos e, de fapt, un lanț de fast food (prezent, culmea, și în București). În apărarea mea, de ceva ani Santina a reușit să mă lecuiască de fast food. Iar colegul Ovidiu de-abia acum începe să dărâme ce a construit ea :)).

Dar atâta timp cât îți dai seama că, de fapt, mergi la o șaormerie grecească, experiența nu o să mai fie o surpriză. Aglomerație și înăuntru și afară; curățenie cât se poate între două valuri de clienți, mai mult unde se vede; clientelă diversă, de la turiști cu copii la puștani la prima întâlnire la câte-un întreprinzător local venit să mănânce pe fugă; personal mereu pe grabă și cu o spoială minimă de politețe; meniu cu poze, ca să înțelegi diferențele dintre souvlaki, buiurdi şi gyros.

Prețurile mi s-au părut măricele dar, cum ziceam, nu am neapărat un reper în domeniu.

Eu am luat un souvlaki mixt, decent fără să mă dea pe spate, poate o porție nițel mai mică decât mă așteptam. După care am zis să mă răsfăț cu o baclava și m-am întristat de tot – uscată, posibil veche, relativ lipsită de gust.

Ar fi de venit aici doar dacă ești super pe fugă și vrei să mănânci ceva rapid. Then again, nu ne-au servit așa repede, deci… 🙂


Website

nikosgreektaverna.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top