Hotel Ambient, Brașov - unde să nu pui niște aplice

Hotel Ambient, Brașov

Ne-a plăcut:

  • Amplasarea
  • Măsuri anti-Covid

Nu ne-a plăcut:

  • Parcarea hiper-aglomerată
  • Aparate/dotări învechite
  • Dezorganizare la partea de rezervăriÎ

Ratingul nostru:


Cum aveam un teribil chef de ducă :), am plănuit să dăm o fugă până la Braşov în a doua zi a anului, cât să mâncăm nişte paste la Dei Frati şi să ne şi întoarcem în aceeaşi zi.

După o analiză foarte rapidă ne-am dat seama că dintr-o zi dus-întors până la Braşov nu înțelegi mai nimic, aşa că ne-am hotărât să rămânem peste noapte.

Spre deosebire de alți ani, am găsit cazare pentru seara de 1 ianuarie. E drept că nu la Belfort unde ne place să stăm de obicei, ci la Ambient, hotel unde am mai stat de-a lungul timpului şi era pe lista de opțiuni.


Imagini preluate de pe site-ul hotelului, că nouă nu ne-a mai ars. Doar poza cu aplicele ne aparține 🙂


Impresiile noastre

Dacă acum 10 ani era unul dintre cele mai mişto hoteluri din Braşov, se pare că de-a lungul timpului s-a mai prăfuit nițel. Sau poate am mers eu cu aşteptari prea mari?

Pot să înteleg că fiind 1 ianuarie nu am primit cea mai bună cameră, deşi am rezervat inițial o dublă deluxe nu a fost totuşi disponibilă. Un plus pentru ei ar fi că ne-au sunat să ne intrebe dacă am fi de acord să primim o cameră twin cu paturile unite.

Cheful de ducă a învins. Aşa că am acceptat o cameră twin deluxe în loc de una dublă. Nu o să comentez prețul pentru că fiind 1 ianuarie ni l-am asumat din start. Însă camera pe care am primit-o a fost departe de ce ne așteptam.

A fost relativ curat, adică mai puteau verifica şi sterge încă o dată praful de pe pervazul de la baie şi de pe măsuța din cameră. Oare în camerele standard se şterge și mai rar praful?🤦

În ce priveşte micul dejun nu au schimbat nimic, e tot stil bufet şi, cu extrem de mici variațiuni, cam acelaşi dintotdeauna, însă cafeaua e bună comparativ cu alte hoteluri, cu lapte adevarat pentru capuccino. Şi mi-a plăcut că acum îți poți lua mâncarea în cameră, ceea ce e un lucru bun în condițiile actuale.

Cu parcarea a fost altă distracție, locuri puține, maşini multe, nu mai e păzită. Inițial ne-au confirmat că au locuri la subsol, dar nu a fost aşa; până la urmă ne-au găsit un loc în zona pentru aprovizionare, dar experiența în sine nu a fost plăcută.

Concluzie: Dacă acum ceva timp hotelul ăsta ar fi fost prima mea alegere, urmatoarea dată o să mă gândesc de două ori dacă mai stau aici.

Asta nu ne-a împiedicat totuşi să ne bucurăm de timpul petrecut împreună şi de pastele de la Dei Frati (că până la urmă ăsta a fost scopul plimbării).

Acum câțiva ani aș fi recomandat hotelul ăsta fără ezitare; după ultima experiență ezit să mai stau acolo.

OK, înțeleg încurcăturile cu rezervarea (uite o dublă deluxe, stai că nu avem decât două paturi lipite, stai că nu sunt nici măcar lipite, dar dacă vrei paturi lipite nu mai avem balcon). A fost revelionul, balamuc, aglomerație și așa mai departe.

Dar aglomerația nu scuză totul – de exemplu frigiderul din cameră, care se tura mai ceva ca prima mea mașină, un Oltcit :), telecomanda de televizor nefuncțională (nu fără baterii, ci chiar nu „comanda”), receiverul TV cu probleme și bruiaje. Cireașa de pe tort, două aplice puse pe tăblia patului – judecând după starea lor, nu am fost primul care să dea cu capul în ele.

Parcarea e un criteriu important pentru mine; acum era plină ca într-un cartier-dormitor din București, cu tot cu mașinile parcate pe câte două rânduri. Sigur, trebuie să-și lase și patronul mașina undeva; dubele de catering trebuie și ele parcate, dar aș fi preferat să pună clienții înaintea nevoilor ăstora. Nu vreau să aștept până vine un alt turist din centru, ca să-și mute mașina și să pot pleca. Nu vreau nici eu să fiu sunat când sunt la masă, că vrea cineva să plece și nu poate de mine.

La aspecte pozitive trec personalul – în continuare politicos și amabil; ăsta a fost mereu un plus; micul dejun suficient pentru mine, cu preparate proaspete și de calitate. Tot la plusuri, par să ia în serios măsurile de protecție anti-Covid – de la micul dejun pe care poți să îl iei în cameră și până la faptul că personalul poartă mască în mod corect și fără excepții. 

Concluzie: Impresia mea e că după niște ani de succes s-au cam culcat pe proprii lauri și au mai relaxat standardele. Hotelul e în continuare foarte popular, dar eu nu m-aș grăbi să mai stau acolo; o să încep să caut o alternativă.


Ponturi

Solicitați o cameră cu balcon, dacă sunt disponibile.

Dacă aș mai sta acolo aș încerca să le cer să îmi rezerve un loc de parcare, dar nu știu cât de realist e.


Website

hotelambient.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top