"Casa de Piatră" Udriște Năsturel - exterior

Conacul Udriște Năsturel, Herăști

De ce să mergi:

  • Conace
  • Getaway
  • Arhitectură

Durată:

1 zi

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Construit prin anii 1600 cu piatră adusă tomai din Bulgaria, după cum am aflat, conacul Udriște Năsturel este foarte bine conservat si îngrijit. La fel şi curtea din jur.

Am mai aflat şi că a fost cumpărat de curând, după 8 ani de încercări, iar localnicii aşteaptă acum cu nerăbdare să afle planurile noului proprietar.

Toate camerele conacului sunt goale şi nu există niciun fel de informații afişate sau panouri explicative. Deşi doamna care ne-a condus în tur a încercat să ne dea cât de multe detalii a ştiut. Dar clar mi-ar fi plăcut să aflu mai multe. (Mi-ar fi plăcut și sa fie şi puțin mai cald să ne învârtim mai mult pe acolo dacă tot am plecat de acasă.) Oricum, o să urmăresc să văd ce se va întâmpla acolo. Şi eu sînt curioasă, nu doar localnicii.😀

Concluzie: dacă nu mai ai nicio variantă de plimbare, îți plac conacele şi vrei să ieşi din casă, poți da o fugă până aici. Mai ales că nu faci mai mult de 30 minute până acolo în weekend. Dar nu merge totuşi cu aşteptari prea mari.

Am ajuns aici din cauză că cineva, nu spun cine, nu m-am trezit la timp pentru a merge la obiectivul planificat inițial. Dar nu îmi pare rău.

Conacul nu mai păstrează nimic din vremea în care a fost muzeu, dar este într-o stare extrem de bună – e unul dintre puținele obiective care nu au fost transformate in CAP-uri sau școli, pe vremea comuniștilor. Iar acum nu se știe ce va deveni.

Cred că de asta mi-a plăcut așa mult – potențialul ăsta enorm, care fix acum este nematerializat. Poți să te plimbi prin clădire și prin curte și să îți lași imaginația să zburde. Ce o să facă noul proprietar aici? Poate un muzeu? Poate un club? Spa? Fight club? Orice e posibil.

Interesantă și structura clădirii, de fapt sunt două locuințe aproape identice, lipite în unghi. Practic, strămoșul duplexurilor de azi 🙂

Concluzie: merită o vizită, dacă vrei o pauză inedită care să nu îți ocupe chiar toată ziua.


Ponturi

Conacul este, acum, proprietate privată; proprietarul permite accesul pentru moment, dar nu oferă, desigur, nicio garanție.

Pentru a fi siguri că puteți vizita toată proprietatea, verificați cu un telefon la 0728 824 804.

Timp

Puțin peste jumătate de oră, din București. Probabil altă jumătate de oră pentru vizita în sine.

Costuri

Intrare: gratuită, pentru moment. Pentru a vizita interiorul trebuie să fiți însoțiți, însă, de custode.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații până la intrarea pe proprietate – Google v-ar duce în mod normal pe ceva drum prin spatele conacului.


Website

Nu există 😐


Pe moment

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:1 comentariu la “Conacul Udriște Năsturel, Herăști”

  1. Salut, sunt la conac e iarna e cam geros dar nu mi e frig, in zare se ard niste frunze, e peacefull avem o boxa portabila si am tras o bancuta si ne uitam la soarele care aproape apune! Recomand o paturica sau un hanorac dar repet eu sunt bine! Casa nu am vizita t o ca am ajuns dupa ora 4 e ok arata bine caramida asta din bulgaria! Arata ca un cub din transformers din exterior, si chiar ne intrebam de ce casa nu are nici un balcon doar ferestre. Va pup am ceva de facut acum!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top