Conacul Pană Filipescu

Conacul Pană Filipescu

De ce să mergi:

  • Conace
  • Getaway
  • Arhitectură brâncovenească
  • Picnic

Durată:

1 zi

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Conacul Pană Filipescu pare un obiectiv turistic puțin cunoscut, după numărul de vizitatori cu care ne-am întâlnit în jumătate de zi cât am stat pe acolo, adica vreo 5.
Construit in sec al XVII-lea, a fost refacut complet prin fonduri europene. Insă doar patru camere de la parter se pot vizita, și crama (închisă cand am fost noi). La etaj am înțeles că ar fi amenajate săli de conferință.

Domeniul conacului este relativ mic in prezent, o livada doar, cu bănci si multă verdeață, ceea ce pentru o zi de vară a fost o alegere perfectă.

În concluzie, aș recomanda o plimbare până aici dacă vrei să scapi de aglomerație, să nu te deranjeze nimeni in afară de cațelușa Pișcot, stăpâna conacului, și să lenevești la umbră.

P.S. Nu au parcare amenajată, dar e loc pentru vreo doua-trei mașini chiar în fața intrării.

Conacul ăsta e pretextul perfect dacă vrei să te ascunzi printre cireși și să nu vezi aproape pe nimeni. Dacă iei la tine niște mâncare, niște Internet și o soție poți petrece lejer o zi relaxându-te aici.

Clădirea în sine nu e mare, dacă o privești cu ochi de turist, dar vă spun eu, nea Pană nu a dus-o rău deloc. Așa restrâns cum e, muzeul îți formează o oarecare idee despre viața de boier. Cu un plus pentru cei interesați de arhitectură, care găsesc aici niște miniaturi detaliate ale conacelor familiei.

De domeniu se ocupă niște custozi/îngrijitori, dar turul, așa scurt cum e, poți să îl faci singur; ăsta a fost mereu un bonus pentru mine. Și if you are so inclined, cineva a amenajat și un leagăn fotogenic undeva în spatele clădirii, numai bun de Insta.

Concluzie: da, probabil ne mai întoarcem, e o variantă bună pentru jumătate de zi de leneveală.


Ponturi

Cireșe: îngrijitorii ne-au spus că putem culege câte cireșe vrem; nu cred că au făcut asta din cauză că nu erau coapte încă 🙂

Un bonus, deci, dacă ajungi aici în sezon.

Timp

Vizita conacului durează foarte puțin, chiar dacă prinzi și beciurile deschise.
Dar planifică o după-amiază aici – meriți să te relaxezi nițel.

Costuri

Intrare: 10 lei /persoană
Ghid: 10 lei (neverificat)


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.

Conacul e în Filipeștii de Târg, la vreo 20 de kilometri de Ploiești. Din București faci cam o oră și ai mai multe opțiuni de traseu. Data viitoare am renunța la DN1 și am încerca DN1A cu DJ101A.


Pe moment

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:2 comentarii la “Conacul Pană Filipescu”

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top