Casa Georgius Krauss - terasa

Casa Georgius Krauss, Sighișoara

Ne-a plăcut:

  • Atmosfera
  • Servirea

Nu ne-a plăcut:

  • Prețurile nu-s tocmai mici 🙂

Ratingul nostru:


Am venit aici să mâncăm (de două ori!) în timpul plimbării noastre prin Sighișoara și împrejurimi.Impresiile noastre

Deşi se aflā în cetatea Sighişoarei, e cumva departe de zona agitată iar asta mi-a plăcut foarte tare.

Am fost de două ori chiar; de fiecare dată am găsit loc fără să avem rezervare. Deşi, dacă mergi în plin sezon s-ar putea să fie nevoie sā suni înainte.

Noi am ales am ales de fiecare dată să stăm pe terasa cu view către Biserica romano catolică şi către Turnul Cizmarilor, dar şi interiorul poate fi o opțiune dacă mergi într-o zi friguroasă.

Deşi au preparate diverse în meniu, mi s-a părut că balanța înclină mai degrabă către cei care cei care preferă carnea. Dar cum nu aveam chef de peşte sau fructe de mare, am ales nişte paste cu sos roşu şi mozarella. Decente, dar nimic wow.

Desertul, o plăcintă/prăjitură cu mere şi sos de vanilie, a fost pe gustul meu, deşi nici ăsta nu este un desert de concurs de gătit. Dar mi-a plăcut că a fost exact cât trebuie de dulce şi aromat.

A doua oară când am mers, fiind seară, am împărțit cu Radu un platou cu brânzeturi, cât să meargă un pahar de vin lângă. L-au adus foarte frumos aranjat cu diverse feluri de brânze şi fructe. Şi foarte mare, nici nu am putut sā-l mâncăm pe tot.

Mi-a plăcut atmosfera de aici, servirea, aş reveni sigur dacă mai ajungem prin Sighişoara să încerc şi alte preparate.

Mi-a plăcut foarte mult aici, deși în ziua precedentă mâncaserăm la Casa Joseph Haydn și eram oarecum circumspect cu privire la „casele” cu restaurant.

În primul rând, îmi place ideea meselor puse direct pe trotuar, dar de obicei le evit pentru că le găsesc pe străzi foarte aglomerate; aici strada era extrem de liniștită și puteai să te relaxezi și să te uiți la clădirile din jur și rarii trecători. Sigur, și pe aici mai troncăne câte o mașină peste piatra cubică, dar suficient de rar încât să nu fie deranjant.

Meniul nu e foarte ofertant pentru vegetarieni, dar asta e, cum se spune, problema vegetarienilor 🙂 Friptura mea în mantie de bacon a fost excelentă, mai ales lângă piureul cu trufe. Bonus, mesenii primesc, pe post de starter, pâine proaspătă și unt aromat de casă, de ai putea să mănânci doar asta.

Platoul cu brânzeturi comandat al a doua vizită a fost, și el, gustos, aspectuos și foarte amplu.

La negative, opțiunile de vin la pahar sunt destul de limitate, ori cu Santina care nu bea vin nu mi-a prea venit să comand o sticlă. Nu că n-aș avea încrfedere în propriile forțe 🙂

Servirea a fost la obiect, politicoasă, promptă fără să fie sâcâitoare, cu personalul suficient de informat ca să discute despre meniu.

Când mai trecem prin oraş oprim şi aici 🙂


Website

casakrauss.ro/ro/restaurant


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top