Barock Restaurant - Fish and chips

Barock Restaurant, Copenhaga

Ne-a plăcut:

  • Locația

Nu ne-a plăcut:

  • Mesele de afară cam înghesuite

Ratingul nostru:


Am mâncat aici la prânz, în escapada noastră de o zi prin Copenhaga.Impresiile noastre

Am povestit deja că plimbarea prin Copenhaga a stat sub semnul frigului🙂

Şi cum, după ceva plimbat şi tremurat, ni s-a făcut foame, ne-am întors în zona Nyhavn la restaurantul Barock, despre care primisem review-uri ok de la amicii cu care ne-am văzut acolo.

Restaurantul avea mese pe trotuar de-a lungul cheilor, dar te cam lua vântul pe sus, aşa că ne-am aşezat într-un soi de intrând, care era tot afară dar părea ceva mai la adăpost. Decizia a fost de departe greşită. Aveau ei câteva încălzitoare, dar s-au dovedit inutile; încă am picioarele înghețate.

Când am ajuns noi mai era o jumătate de oră şi se schimba meniul pentru cină, dar ne era cam foame şi am ales să comandăm din cel de prânz.

Meniul destul de diversificat, găseşti şi carne, şi fructe de mare, şi peşte. Până la urmă eu am comandat un fish & chips, nimic wow; peştele puțin cam uscat, dar nu de nemâncat. Celelalte feluri comandate la masă am înțeles că au fost foarte bune. Iar prețurile cred că o idee mai mici decât în Suedia.

Servirea a fost rapidă, dar fiind destul de târziu pentru prânz şi prea devreme pentru cină, nu erau prea mulți clienți.

Aşa că dacă nu ştii alte locuri, e un restaurant la care să vii, cu mâncare bună pentru cât de turistică e zona în care e amplasat.

În general ne cam ferim de mâncat în zone ultra-turistice, dar am mers pe mâna Alinei și-a lui Cătă – indiferent ce glume am făcut, nu-i lăsa inima să se răzbune și pe Santina 😀

În primul rând, prețurile au fost neașteptat de rezonabile (mă rog, pentru standardele daneze, adică am mâncat mai ieftin ca în Suedia).

În al doilea rând, mîncarea nu a fost deloc așa slabă cum mă aștept de obicei de la cârciumile turistice. E drept, nu am găsit niciun preparat care să ne uimească, probabil și din cauză că aveau meniuri diferite pentru diferitele momente ale zilei. Dar am mâncat o vită mai mult decât decentă, mai ales lângă o bere locală.

Per total mi s-a părut mai degrabă ceva gen bistro, cât să oprești să-ți tragi sufletul cu o friptură și o bere, apoi să îți reiei plimbarea prin Copenhaga.

Mi-a plăcut și terasa amenajată într-un intrând – există mese și în fața restaurantului, chiar pe chei, dar dacă puteți alege aș zice să intrați aici. E mai ferit și de vânt, și de turiști.

E și interiorul o variantă, deși din ce am văzut în drum spre baie e mult mai înghesuit (deh, clădire veche) și mult mai afectat de timp.

La următoarea vizită probabil o să mănânc în altă parte, doar ca să explorez mai multe opțiuni, dar pentru cine nu are alte idei Barock e un loc de mâncat, în buricul turismului danez, fără mari emoții.


Website

streckers.dk/en/barock-2


Bonus: desert la Rajissimo

Și Barock are, la desert, waffles și clătite, dar dacă prindeți o fereastră de vreme bună puteți să mergeți câțiva metri mai sus (harta) și să luați clătite pe băț (sau churros, dacă preferați) în tot soiul de combinații.

Sigur, probabil o să dați și pe voi, dar hei, degustați niște ciocolată în timp ce vă plimbați prin Nyhavn. Nu e rău deloc 🙂


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top