Restaurant Brusco, Pyrgos, Santorini

Unde am mâncat în Santorini (I)

Unul dintre motivele pentru care plimbarea în Santorini ne-a plăcut atât de mult a fost, evident, și mâncarea 🙂

Asta este prima parte a impresiilor cu care am rămas – restaurantele din Pyrgos, adică:


Rosemary

Ne-a plăcut:

 • Priveliștea

Nu ne-a plăcut:

 • Cerutul de bacșiș

Ratingul nostru:

3/5Impresiile noastre

Aici am mâncat în prima zi pentru că era aproape de hotel, noi eram obosiți, era şi foarte de cald aşa că a fost la îndemână. Noi am stat pe terasa cu view asupra insulei, pentru că au două, însă doar una cu privelişte.

Şi pentru că eram flămânzi am început cu un starter: crochete din patru feluri de brânză, foarte foarte gustoase. Am împarțit-o cu Radu, dar ar fi mers o porție doar pentru mine.🙂

După, am luat un fel numit Seafood kokoretsi: un amestec de creveți foarte mici, peşte mărunțit, totul amestecat cu ceva legume. Mie imi plac foarte mult fructele de mare şi peştele, însă combinația asta nu a fost tocmai pe gustul meu, a fost prea condimentată. Ei se poziționează ca având bucătărie mediteraneană cu influențe arabe şi cred că din cauza asta nu a fost chiar pe placul meu.

Desertul în schimb a fost bun. Am comandat halva, dar nu cea pe care o ştim noi, ci un desert pe bază de griş care avea in interior înghețată. A fost ceva inedit care mi-a plăcut.

Prețurile poate un pic mai mari față de alte locuri în care am mâncat, dar sigur e şi poziționarea inclusă 🙂

De fapt meritul real al restaurantului ăstuia e că a fost fix lângă hotelul nostru. Treziți devreme, încinși, obosiți, m-a cam scos din necaz 🙂

Are o terasă drăguță cu view spre mare; nu e cea mai frumoasă priveliște dar e nemaipomenită pentru cineva proaspăt debarcat în Santorini.

Mâncarea nu pot să spun că m-a dat pe spate, ce am luat eu a fost, în esență, un fel de pachețel de primăvară. Am continuat cu o halva care a fost interesantă, ca experiență culinară, dar în ciuda fisticului nu a fost suficient de bună pentru a se încadra la desert. Mai ales că nu a fost dulce aproape deloc. Nevoile mele sunt simple 🙂

Prețurile nițel cam ridicate, dar ținând cont că e fix în buricul Pyrgosului, și cu un view decent dar și accesibilă, probabil se justifică. Serviciul OK, poate ceva mai lent pe măsură ce s-a umplut terasa; cel mai deranjant mi s-a părut când patronul ne-a întrebat dacă nu vrem să lăsăm ceva și pentru ospătăriță. Aveam oricum de gând să o facem, dar aproape m-am răzgândit.

Per total, nu ar fi o greșeală să mănânci aici, totul e relativ decent, dar înclină nițeluș spre tourist trap.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.


Cava Alta

Ne-a plăcut:

 • Atmosfera
 • Servirea

Nu ne-a plăcut:

 • Terasa cam aglomerată

Ratingul nostru:

4/5Impresiile noastre

Aici am mers într-o seară în care nu îmi era foarte foame aşā că am comandat doar o salată grecească. Nu ştiu cum fac oamenii ăştia salata, care e banală până la urmă, dar este foarte bună. Şi deşi fac şi eu acasă, nu are acelaşi gust. Nu ştiu care e secretul: să fie de la uleiul de măsline, să fie de la capere, sau poate de la vacanță pur şi simplu?

Terasa lor nu are acelaşi view ca cea de la Rosemary, e şi ceva mai jos şi se vad mai mult acoperişuri de case, e şi cam mică şi cam înghesuită. Dar mi-a plăcut şi aici servirea şi atmosfera în general. Şi în plus primeşti din partea casei ceva aperitiv.

O primă impresie ușor debusolantă, că restaurantul e găzduit într-o clădire pe model tradițional, așa că dacă dai să intri ca omul prin față, unde e și firma, ești călăuzit politicos spre terasă, unde urci pe undeva prin altă parte 🙂

Am luat aici o friptură care nu a ieșit din comun în niciun fel și în niciun sens. Atmosfera însă foarte plăcută, chelneri atenți și amabili, plus la curent cu ce se află, de fapt, în diferitele feluri din meniu. Cred că îmbătrânesc, începe să mi se pară importantă partea asta 🙂

Mi se pare cel mai internațional loc din Pyrgos, unul  care țintește spre turiștii informați, nu cei picați în plasă.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.


To Kalliston

Ne-a plăcut:

 • Nimic în mod deosebit

Nu ne-a plăcut:

 • Terasa prea întunecată
 • Serviciul prea lent

Ratingul nostru:

2/5


Impresiile noastre

Şi aici am ajuns înr-o seară destul de târziu şi inițial nu am vrut să mănânc nimic, doar că m-am trezit că mi-au adus o baclava (ultima care le rămăsese pe ziua aia din câte am înțeles şi probabil s-au gândit să nu o arunce, aşa că mi-au dus-o mie).

Oricum îmi propusesem să testez baclavale în cât mai multe locuri şi să aleg câştigătoarea, aşa că am primit-o. Am gustat puțin dar de departe cea mai slabă pe care am mâncat-o în Santorini.

Serviciul foarte încet …şi prost.

A venit aici mai mult ca să bem un pahar de vin și, eventual, să ciugulesc eu un desert. 

Când ne-am trezit cu o baclava în plus am zis că e un semn, dar ambele deserturi s-au dovedit a fi prea dulci până și pentru mine, fără vreun alt gust care să le facă memorabile.

 În general restaurantele nu sunt fantastice când se apropie ora închiderii, deci poate nu e corect să îi judec așa aspru, dar per total nu m-au inspirat deloc să mai revin. Vreodată.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.


Franco’s Cafe

Ne-a plăcut:

 • Poziția

Nu ne-a plăcut:

 • Aglomerația
 • Întunericul 🙂

Ratingul nostru:

2/5


Impresiile noastre

La Franco’s Cafe am mers în ideea să mai vedem apusul şi din altă parte decât de pe terasa camerei noastre. N-am reuşit, pentru că toate locurile cu view erau luate, aşa că am făcut rezervare să ne întoarcem să mâncăm, iar apusul l-am văzut de pe zidurile castelului. Cafeneaua pare că funcționează cumva într-o zonă care face parte din cetate.

Am revenit când aproape începea să se însereze şi până la urmă ne-am bucurat de un foc de artificii (nu ştim cu ce ocazie).

Dacă tot eram aici am testat şi mâncarea. Eu am ales Crostini Santorini: o felie mare de pâine cu pastă de măsline, capere, brânză, roşii, totul gratinat. Gustul mi-a plăcut, deşi n-aş şti să spun cum a arătat pentru că era atât de întuneric încât nu am văzut ce-am mâncat. Când aproape să plecam, s-au gândit să aprindă şi câte o lumânare pe mese.

Din ce am mai citit, deja există un Franco’s cafe, în Oia parcă, dat mereu ca exemplu de tourist trap. Diferența față de cel din Pyrgos e că al doilea este în Pyrgos 🙂

În apărarea lor, locația este nemaipomenită, practic cea mai înaltă terasă de pe toată insula. Sau cam pe-acolo. Sendvișurile alea nu au fost deloc rele. Dar în rest, buluceală înainte de apus (mă rog, noi tot pentru apus eram acolo), totul în beznă ca să poată lumea să vadă apusul, meniul destul de slab (am văzut sendvișuri mai variate și la paninăriile din Florența) și prețurile foarte mari.

Dincolo de asta, o muzică drăguță în surdină, serviciu foarte slab (în esență s-au grăbit să ne așeze, după aia a durat ceva până ne-au luat comanda, până ne-au adus-o și mai ales până am plătit.)

Cred că dacă vă luați o bere în buzunar și mergeți să vedeți apusul de la castel ieșiți, per total, cu o experiență mai plăcută.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.

Website

Nu au 🙂


Kantouni

Ne-a plăcut:

 • Mâncarea

Nu ne-a plăcut:

 • Părul din mâncare
 • Aglomerația

Ratingul nostru:

3/5Impresiile noastre

Kantouni era un restaurant langă strada pe care urcam spre hotel, am găsit şi review-uri bune, nu mai spun că era şi tot timpul foarte aglomerat (deci e nevoie de rezervare de cele mai multe ori), aşa că am testat şi noi.

Am fost de trei ori, dar a treia oarā a fost cu ghinion pentru că am găsit un fir de păr în salată şi nu mi-a mai trebuit nimic 🙁 . A fost o întâmplare nefericitā, e adevărat că nu am mai revenit, dar în celelate dăți mâncarea a fost foarte bună. Am mâncat o dată fructe de mare, iar cealaltă dată peşte, foarte gustoase ambele. Tot aici am mâncat şi cea mai bună baclava (şi am mâncat în câteva locuri în vacanța asta): nu era teribil de dulce să ți se facă rău, avea multă nucă, plus scorțisoră fix cât trebuie. Şi înghețată de vanilie lângă, dar aici toate baclavalele se aduc cu înghețată lângă.

Trecând peste întâmplarea nefericită, e un loc în care se mânâncă bine.

Inițial am evitat Kantouni, părea că ăsta e tourist trap, nu cele de care am scris mai sus :), fix în centrul satului și plin de meseni gălăgioși. De fapt ăsta a fost primul restaurant frecventat intens și de localnici.

Am încercat diverse fripturi și musacale, câteva deserturi și câteva beri de rând din zonă. Până la firul de păr totul a fost fără cusur 🙂

Serviciul a fost foarte bun, pentru standardele din Santorini, chiar dacă atunci când era terasa plină (adică mai mereu) chelnerii se cam munceau să facă față. 

Prețurile sunt decente, dacă ar fi să cârcotesc ceva e că terasa e prea aproape de stradă și uneori gazele de eșapament sunt deranjante, deci sfatul ar fi să cereți o masă mai aproape de clădire, eventual într-o margine. La fel, preferam să îmi aducă, drept bonus din partea casei, alt desert decât cel pe care tocmai îl mâncasem 🙂


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.

Website

Nici ei.


Brusco

Ne-a plăcut:

 • Meniul
 • Amplasarea

Nu ne-a plăcut:

 • Terasa e relativ mică, poate fi nevoie de rezervare

Ratingul nostru:

4/5Impresiile noastre

Mai degrabă cafenea decât restaurant, la Brusco am mâncat cele mai bune aperitive ever. Nimic fancy dacă stau să mă gândesc, ceva brânze, legume, sfeclă murată, mini gogosari murati umpluți cu feta şi măsline de Santorini (un soi adaptat climei de aici cu măsline extrem de mici şi foarte gustoase). Daar totul incredibil gustos, încât noi am mers câteva seri la rând.

Tot aici am mâncat gogoşari murați umpluți cu un fel de salată de vinete, eu care nu mănânc niciodată salată de vinete pentru că nu îmi place gustul. Am testat şi baclavaua desigur :), dar nu a fost mai bună decât cea de la Kantouni.

Oricum aş zice că e un loc de neratat in Pyrgos. Să mai spun şi că e la stradă ceea ce îl face potrivit pentru people watching🙂

Brusco e frecventat aproape exclusiv de localnici, din ce mi s-a părut; terasa e ceva mai mică decât la Kantouni (care este fix alături), așa că ori bei o bere rezemat de bar, până se eliberează ceva, ori rezervi din timp.

La fel ca la Kantouni, terasa dinspre stradă nu e neapărat foarte plăcută, dar avantajul lui Brusco e că are și o terăsuță laterală, mai retrasă și liniștită, perfectă pentru relaxare ți căscat gura la lume.

Nu e neapărat un loc în care să mergi flămând, că le lipsesc fripturile, dar au în schimb o ofertă variată de gustări, ca să meargă mai bine oferta variată de beri și de vinuri. Am văzut în meniu și ceva dedicat pentru mic dejun, poate fi o opțiune la micul dejun la hotel.

Per total experiența cea mai plăcută dintre localurile locale.


Cum ajungi

Click aici pentru indicații de la Google.

Website

Nu le merge, încercați pagina lor de Faceboook.


plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top