uau il gelato - litchi cu zmeură și trandafir

Topul înghețatelor din București 2024

Ultima actualizare: 12 mai 2024

Care e cea mai bună înghețată din București? Ăsta este topul nostru – trec puține weekenduri de vară fără un gelato sau nouă, iar aici am ordonat gelateriile în ordinea preferințelor noastre.

Actualizam topul permanent, pe măsură ce încercăm noi locuri.

Poate te inspiră și topul înghețatelor din 2023.

Cele mai bune înghețate din București, ÎN 2024:

 1. Dolci Coni
 2. Kahve Dünyası
 3. La Romana
 4. Delicii libaneze
 5. uau gelato
 6. Oasi Giuggiola
 7. ViceCream
 8. Friddi

Dolci Coni


Câștigătorul de anul trecut 🙂 În 2023 spuneam că la Dolci Coni am găsit cea mai bună înghețată din capitală. Anul acesta am resetat, evident, punctajul, dar am fost repede la un gelato aici și rămâne printre favoriți. Vom vedea cum evoluează lucrurile 🙂

 • Scorțișoară cu ghimbir
 • Cafea cu sambuca

Deocamdată asta e gelateria mea preferată din oraș. E un loc cu atmosferă și decor foarte cosy, parcă ai fi într-un orășel italian. Gusturile de înghețată sunt variate și de fiecare dată găsești câte unul nou. La ultima plimbare am încercat scorțișoară cu ghimbir (predomină scorțișoara și mi s-a părut o idee cam dulce), în schimb cafeaua cu sambuca (lichior de anason) a fost fix pe gustul meu.😀

 • Trandafir
 • Oreo

Deocamdată Dolci Coni rămâne răspunsul meu implicit, atunci când mă întreabă cineva ce gelaterie recomand.

Anul acesta am inceput, evident, cu trandafirul, care rămâne preferatul meu. Am încercat să ies și din zona de confort și am decis să încerc Oreo; a fost decent dar tot în zona de confort e mai bine 🙂


Cum ajungi

Indicații spre Dolci Coni.

Website

Doar pagină de Facebook.


Kahve Dünyası

 • Vișine
 • Ciocolată bitter

După părerea mea, aici găsești una dintre cele mai bune înghețate din oraș, chiar dacă e la mall. Singurul minus ar fi că nu au gusturi foarte variante ca la alte gelaterii. Mie cel mai mult îmi plac cele de fructe: căpșuni, vișine, lămâie, pe care uneori le combin cu ciocolată neagră. Și aici unele gusturi mi se par prea dulci, poate mai puțin cele de fructe, dar am stabilit deja că asta se caută.

E o înghețată de încercat vara asta dacă ajungi pe la mall.

 • Fistic
 • Caramel sărat

Am dezbătut nițel dacă vine înainte sau după La Romana, încă nu sunt 100% convins. Anul ăsta au adus caramel sărat, care nu e deloc sărat :), dar fisticul nu dezamăgește niciodată.

Am luat și un brownie, care s-a dovedit a fi de fapt o lava cake, servită cu puțină înghețată de vanilie. E o opțiune dacă vii aici la desert. Acum aștept cu mare interes să avem peste 25 de grade, să pot lua înghețata aia grozavă de iaurt.


Cum ajungi

Indicații spre cafeneaua/gelaterie Kahve Dünyası (București Mall).

Website

Doar pagină de Facebook.


La Romana

 • Ciocolată neagră de Ecuador
 • Afine cu soc și lămâie
 • Cremino al caffe

Cred că e una dintre cele mai accesibile gelaterii din punct de vedere al amplasării. Îi găseşti şi în Centrul Vechi, şi pe Victoriei, şi la mall. Toate sunt locuri foarte circulate, aşa că să te aştepți să fie aglomerat, mai ales în weekend.

Gusturile îmi par cam aceleaşi tot timpul – desigur că mai apar şi unele noi, dar mai puțin frecvent decât mâncăm noi :). Şi sunt şi ceva mai puțin dulci decât la alte gelaterii.

Cea mai bună mâncată de mine aici a fost cea cu fistic a lui Radu. 🤣

 • Doppio pistacchio salato ❤️
 • Biscotto della nonna
 • Farcito 3

Fisticul ăla dublu e fantastic, era cât pe-aci să îi pun instant pe primul loc. Celelalte au fost doar OK. O idee cam dulci, cum pare că e trendul, dar și biscotto și fisticul au fost super-bogate, cu crumble și ciocolată, respectiv bucățele de fistic împrăștiate cu generozitate.

Sosul de caramel pe care se oferă să-l toarne în cornet nu e vreo mare șmecherie; în plus le dau și o bilă neagră pentru că trebuie să plătești separat cornetul crocant dacă iei doar o cupă. După cele două de mai devreme 🙂

Musai de încercat fisticul dublu.


Cum ajungi

Indicații spre gelateria La Romana.


Delicii libaneze

 • Nucă neagră
 • Smochine cu coniac

Poate o să pară ciudat, dar după ce și-au schimbat locația din Centrul vechi pe Calea Victoriei, într-un loc spațios, frumos amenajat și strălucitor, parcă și-au pierdut din gust. Să fi contribuit la asta aglomerația și haosul pentru care nu păreau deloc pregătiți, e foarte posibil.

Însă înghețata, nucă neagră și smochine cu coniac, nu mi s-a mai părut wow. Am testat și câte o baclava cu fistic și nucă. Deși neînsiropate (posibil așa să fie rețeta lor) mie mi-au plăcut pentru că nu au fost extrem de dulci. Cea cu fistic excelentă, cea cu nucă mi s-a părut un pic râncedă.

Oricum, rămâne o înghețată ce merită încercată.

 • Fistic de Iran
 • Caju

Am fost dezamăgit, i-aș fi pus și mai jos în top, dar asta a ieșit din negocierea cu Santina 🙂

Locația arată bine, cu tot cu multe mese și afară și la interior. Dar servirea e haotică, nu au niciun sistem, lucru demonstrat și de caju-ul pe care mi l-au dat în loc de caramelul sărat pe care îl comandasem.

Per total totul mi s-a părut cumva fad – înghețata avea gust de nucile respective, dar atât, nu era nici măcar răcoritoare. Nici nu am regăsit gusturile speciale la care mă așteptam, cu trandafir, ardei iute, cafea și-așa mai departe. Dulciurile mi s-au părut uscate și insuficient de dulci.

Mult mai slab ca anul trecut, dar o să le mai dau o șansă.


Cum ajungi

Indicații spre Delicii libaneze.

Website

Nu au.


uau il gelato

 • Litchi cu zmeură și trandafir

Avantajul acestei gelaterii e că fiind în Centrul Vechi (zona Hanul lui Manuc) e foarte la îndemână, dar în același timp departe de Calea Victoriei pietonala și nu riști să dai peste vreo coadă ce pare interminabilă.

Gusturile de înghețată sunt foarte variate (unele chiar din ingrediente românești, semnalizate ca atare), spațiul este generos, dar chiar și așa mesele cam înghesuite. Ce-mi place e că au menționat pentru fiecare înghețată numărul de calorii și gradul de îndulcire.

Am încercat litchi cu zmeură și trandafir, mult prea dulce pentru gustul meu, insă data viitoare voi fi mai atentă să aleg ceva mai puțin dulce (dacă există). E de încercat vara asta.

 • Fistic sărat Bronte
 • Ciocolată cu portocale

Un loc nou, în care se vede că s-a investit mult – de la locația centrală la decorul modern și la ceea ce a părut o mică armată de angajați. Dar fiind în buricul târgului e aglomerat și gălăgios.

Înghețata e gustoasă și aromată, dar mi s-a părut extrem de dulce. Să ne înțelegem, eu sunt topit după dulciuri, dar dacă după un pahar de înghețată simți nevoia să bei niște apă, ceva nu e în regulă.

Probabil o să mai trecem pe-aici, că e destul de greu de ocolit 🙂 dar ca primă impresie vii aici mai mult pentru poze instagramabile decât pentru plăcerea efectivă a înghețatei.


Cum ajungi

Indicații spre uau il gelato.


Oasi Giuggiola

 • Ciocolată neagră
 • Vișine

Mi-a plăcut foarte tare locația: o casă veche, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, cu o terasă foarte spațioasă unde să te relaxezi cu o înghețată sau o cafea.

Deși am ales variante fără zahăr, vișine și ciocolată belgiană, înghețata mi s-a părut mult prea dulce pentru gustul meu. Chiar dacă pe mine nu m-au convins să revin, nu înseamnă că tu nu o poți încerca.

 • Sorbet de fistic
 • Crocantino cu rom

Foarte mișto locația, e chiar în interesecția de la Budapesta, dar ascunsă între două blocuri, încât chiar e o oază de liniște. Și relaxare dacă nu sunt copii pe-acolo. Personalul extrem de rapid, eficient și amabil, băiatul care ne-a servit părea că își trăiește visul.

Înghețata decentă, fără să mă dea pe spate. Cred că m-am dezumflat și pentru că am primit o cupă de crocantino fără nimic crocant 🙁 Dar o să le mai dau două-trei șanse.


Cum ajungi

Indicații spre Oasi Giuggiola.

Website

Nu au.


ViceCream

 • Grapefruit cu ghimbir și mentă
 • Ananas cu fructul pasiunii

Dacă la gelateriile de pe Calea Victoriei sunt cozi mult prea mari și nu ai chef să stai, la Vice Cream e posibil să fie lume mai puțină. Dar doar pentru că nu e pe Victoriei.

Găsești înghețată pentru toate gusturile, inclusiv câteva combinații pe care nu le-am mai găsit în altă parte. Eu am încercat grapefruit cu ghimbir și mentă (gustul de ghimbir s-a simțit chiar bine, dar l-a acoperit complet pe cel de mentă) și ananas cu fructul pasiunii. Înghețata e cremoasă, dar la fel de dulce cam ca peste tot.

Chiar dacă nu e pe lista mea de favorite, dacă ești în zonă poți să o testezi. Poate e pe placul tău.

 • Caramel sărat cu ciocolată și alune
 • Lămâie cu soc

Sincer, singurul atu al gelateriei este locația off the beaten path. Nu e chiar necunoscută, că niciodată nu am găsit loc de stat la măsuțele de afară, dar nici nu te eternizezi la coadă.

OK, mai e un atu, amabilitatea doamnei care ne-a servit 🙂

Înghețata în sine nu mi s-a părut fantastică, poate și pentru că lămâia, care trebuia să fie răcoritoare, a fost atât de dulce încât am avut nevoie de o apă după ce am mâncat-o. Caramelul sărat a fost OK, deși mi-ar fi plăcut să fie ceva mai bogat în alune 🙂

Mi se pare o opțiune doar pentru weekendurile cu Victoriei pietonală.


Cum ajungi

Indicații spre ViceCream. Există și o locație pe Victoriei.


Friddi

 • Măr copt și scorțișoară
 • Prune și nuci pecan

Clar, duminică după-amiază nu e un moment bun de mers la înghețată, dacă nu vrei să stai la coadă. Dar dacă tot am bătut drumul, am stat.

De apreciat aici gusturile variate, unele chiar diferite de alte gelaterii. Așa că am ales măr copt cu scorțișoară și prune cu nuci pecan. Dincolo de faptul că au fost extrem de dulci, mi s-au părut și cam făinoase; n-aș ști să zic de ce. Cert e că nu m-au convins. Posibil ca alte gusturi să fie mai bune. Ca de exemplu ciocolata Peru aleasă de Radu. 🙂

 • Ciocolată peru
 • Migdale crocante

Migdalele au fost crocante doar cu numele și, dincolo de asta, nici gustul nu a fost de dar pe spate. Ciocolata a fost decentă, dar nu e așa ușor să greșești o ciocolată 🙂

Mi se pare mișto că încearcă tot soiul de combinații inedite și nu se complac cu ce au deja, dar treaba asta vine și cu riscuri. La nota finală nu ajută nici locația – ultimele dăți a fost foarte aglomerat, cu copii gălăgioși și părinți proțăpiți în ușă.


Cum ajungi

Indicații spre Friddi.

Website

friddi.com


Topul cu cele mai bune înghețate din oraș e un lucru viu :), încercăm să încercăm cât mai multe gelaterii și actualizăm lista în continuu. Dacă nu vrei să ratezi vreun update, aruncă un ochi pe opțiunile de abonare. De asemenea, dacă ai vreo recomandare, este binevenită.

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top