Sabatini - pizza Margherita

Sabatini Pizza & Restaurant

Ne-a plăcut:

  • Muzica
  • Terasa, cum ne închipuim că ar fi vara

Nu ne-a plăcut:

  • Personalul nu foarte atent

Ratingul nostru:


Sabatini e un lanț cu trei locații în București; noi am mâncat la Piața Domenii dar mai au restaurante și în zona Tei și pe Basarabia.Impresiile noastre

Sincer, uitându-mă pe ceva review-uri am mers fără așteptări la Sabatini, dar până l-a urmă nu a fost rău.

Ce aș alege diferit însă, dacă aș mai merge iarna, ar fi să stau în interior și nu pe terasă. Care chiar și închisă și încălzită mi s-a părut destul de rece. Și cu prea mult fum. 

Meniul are zeci de preparate cred, ceea ce îl face ușor dubios, dar e doar părerea mea; majoritatea sunt cu carne. Dacă ești vegetarian găsești câteva pizza și paste; însă au și pește și fructe de mare.

Deși primisem recomandare pentru pizza quattro formaggi, am mers până la urmă pe ceva simplu, pizza margherita. Foarte bun blatul, cât trebuie de subțire, cu margini crocante și abia scos din cuptor. 

Am făcut un sondaj rapid și printre amicii cu care am fost și care au confirmat că ce au comandat a fost bun şi le-a plăcut: o pizza diavola, un șnițel Sabatini cu cartofi la cuptor și paste al olio (citez: nu au fost înecate în ulei și picante exact cât trebuie).

M-am băgat un pic și în desertul lui Radu, tort krantz cu înghețată. S-a dovedit mult prea dulce pentru gustul meu și mult prea puțin krantz.

La desert s-a mai comandat un papanaș cu ciocolată (confirmat ca bun) și un Tiramisu (nu cel mai bun mâncat vreodată, mi s-a spus, pentru că fiind pregătit în borcan partea de dedesubt a strâns tot siropul și a fost prea moale).

Servirea mi s-a părut o idee cam înceată sau poate îmi era mie prea foame.

În schimb mi-a plăcut muzica (franțuzească, pe stil vechi 🤷‍♀️) exact cât trebuie de tare să poți face conversație.

E un loc pe care l-aș recomanda dacă locuiești prin zonă sau relativ aproape. Altfel, nu aș putea să-ți zic totuşi să străbați jumătate de oraș. 

Mi-a recomandat un cunoscut, foarte călduros, localul ăsta și am venit sperând că o să găsesc o bijuterie din aia ascunsă, știută doar de localnici. Nu a fost chiar așa, dar nici o experiență pe care să o regret.

Are aer de trattoria, dar e restaurant în toată regula, cu multe mese (ocupate, semn că știu mulți localnici :)). Mare parte din mese sunt, cred, pe terasă, care e terasă doar vara, că iarna se închid pereții și devine doar o altă încăpere. Foarte bine ventilată, dar de evitat, unora li se pare OK să fumeze trabuc aici.

Apropo de aerul de cârciumioară, băile sunt exact pe brief, minuscule de trebuie să faci manevre ca să intri :D.

Personalul e politicos și relativ amabil, dar cred că în ziua aia le căzuse ceva, că stăteau tot cu nasul în jos și nu puteau observa semnele mesenilor. Iar eu nu știu nici să fluier :(.

La mâncare ne-am dus cu niște rezerve, că meniul părea prea amplu pentru ca toate felurile să fie făcute cu aceeași pricepere. S-au adeverit doar parțial, mâncarea de la masa noastră a variat de la acceptabilă până la foarte bună.

Eu am comandat un pui gorgonzola care a fost bun, fără să impresioneze. Carnea bine aleasă și bine făcută, sosul gustos și aromat, cu consistența potrivită; inclusiv cartofii de la garnitură erau adevărați, proaspeți și crocanți.

Tortul krantz a fost gustos și el; nu neapărat cel mai bun mâncat vreodată și, poate, cu un ușor aer artizanal (nu de cofetărie adică), dar mi-a plăcut suficient încât să mai iau când trec pe-acolo.

Per total nu a fost revelația pe care o căutam, dar a fost o masă decentă și mă văd mâncând iar acolo când mai am drum prin zonă. Preferabil în timpul săptămânii, când poate e ceva mai liber.

Până atunci nu e exclus să comandăm câte-o pizza din când în când.


Website

sabatinipizza.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top