Restaurant Sardin - tagliatelle cu roşii şi busuioc

Restaurant Sardin, București

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Terasa

Nu ne-a plăcut:

  • Ușile de la băi 🙂

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Ținând cont că este un restaurant aproape în buricul târgului, şi mai ales la parterul unui bloc, cu siguranță oferă mai mult decât te-ai gândi. Are un vibe mediteranean care mie mi-a plăcut.

Cu un interior spațios şi o terasă chiar generoasă, cu un decor interesant şi multe plante verzi, mi s-a părut că eşti destul de ferit de agitația străzii; chiar dacă e pe un bulevard cu trafic, iar stația de autobuz e în fața intrării. Noi am fost într-o duminică dintr-un weekend prelungit în care tot oraşul era plecat, aşa că, spre norocul nostru, a fost foarte liber în restaurant, ceea ce ne-a plăcut tare. N-aş şti să spun cum ar fi dacă ar fi toate mesele ocupate, dar cu siguranță altă experiență.

După cum sugerează şi numele, în meniu găsești multe preparate pe bază de peşte şi fructe de mare. Dar tocmai acum n-am avut poftă şi mi-am comandat tagliatelle cu roşii şi busuioc 🙂. Şi deşi un preparat ce pare extrem de simplu au fost foarte, foarte gustoase.  Cu siguranță le-aş comanda din nou.

Oricum, toate preparatele comandate au fost gustoase. Amicii cu care am fost au luat paste, respectiv risotto cu fructe de mare; le-au plăcut şi le recomandă.

Eu spun că e de ținut pe lista restaurantelor unde să mergi în Bucureşti. Mi-a plăcut şi cu siguranță voi reveni să încerc şi fructele de mare şi poate un desert.

Am zis de mult că trecem pe aici, că e relativ aproape de noi; totuși, nu e pe niciunul dintre traseele noastre uzuale de plimbare, așa că a durat. Până la urmă am făcut un drum special, ca să luăm prâzul cu niște prieteni 🙂

Decorul face din Sardin, pe scurt, un strop de Mediterana la un parter de bloc bucureștean. Să ne înțelegem, nu e o trattoria de rând, ci totul pare atent gândit pentru a da un lustru dell’alta borghesia. De la mesele cu suficient spațiu în jur și până la cuțitele care stau cum vor ele, nu cum vrei tu; de la curățenia impecabilă la costumația chelnerilor, Sardin e chitit să te facă să te simți bine.

Mă rog, mai puțin cu ușile de la toalete, că le închizi și te simți de parcă ai tras jaluzelele, nu ai închis ușa :))

Mâncarea e foarte gustoasă deși, din motive care îmi scapă acum, eu m-am dus la un restaurant italian/mediteranean și am comandat burger. Așa că mă bazez pe relatări și pe ce am văzut prin farfuriile comesenilor, care arătau o grijă evidentă pentru plating. Mă rog, cei doi mini-burgeri au fost foarte reușiți, doar chipsurile de lângă ei au fost dezamăgitor de comune.

Desertul reușește, cumva, să evite principalele mele preferințe 🙂 dar oricum vreau să revin să încerc și ceva care să nu fie burger, așa că și subiectul ăsta rămâne deschis.


Website

sardin.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top