Knafeiada - exterior

Knafeiada, București

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea. Knafeh, adică.
  • Și înghețata 🙂

Nu ne-a plăcut:

  • Aglomerația, spațiul limitat, chiar în drum.

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Mi-a apărut la un moment un filmuleț pe Insta (din păcate nu-mi mai amintesc de la cine) care recomanda Knafeiada ca loc cu deserturi orientale super-bune. Aşa că l-am invitat pe Radu, într-o după-amiază de weekend, la o degustare. 😉

De fapt e vorba de un singur desert. Am aflat că se numeşte knafeh. E o combinație de fidea kataifi, brânză uşor sărată şi un sirop din zahăr. Au în meniu trei opțiuni de knafeh, de fapt două: clasic şi vegan (cu brânză vegetală), iar cel clasic poate fi comandat și cu înghețată de casă.

Recomandarea mea e cel cu înghețată lângă. Mi-a plăcut mult combinația de dulce cu sărat, plus răcoarea înghețatei. A fost o combinație foarte pe gustul meu. Şi deşi mie îmi plac deserturile mai puțin dulci, ăsta a fost dulce, însă nu într-atât încât să nu poată fi mâncat.

Din păcate e şi ceva ce nu mi-a plăcut la locul ăsta. Interiorul e extrem de mic şi înghesuit. Şi deşi mersesem cu gândul de a sta şi la o cafea, pentru că filmulețul văzut îmi lăsase impresia că e suficient spațiu pentru asta, nu am reuşit. Au o masă de bar şi alte două sau trei fix pe trotuar, dar era extrem de aglomerat. Şi oricum statul în mijlocul drumului nu e nici pe departe pe lista mea de preferințe.

Noi am luat la pachet şi am făcut degustarea într-un părculeț din apropiere.🤷‍♀️

Dacă treci prin zona Romană, ți-aş recomanda sā te oprești totuşi la un knafeh. Iar dacă ajungi în timpul săptămânii poate nu e aglomerat și-l poți savura la fața locului.

Eu sunt un om simplu – dacă-mi promite cineva Santina ciocolată, merg oriunde-n lume. Dacă-mi promite un desert foarte bun, merg oriunde-n orașul în care ne aflăm. 😀

Și pentru că era o sâmbătă-nsorită, după o săptămână întreagă de ploaie, hai să facem o plimbare până-n Romană.

Ca să încep cu partea pozitivă – da, desertul e foarte bun. E prima oară că mănânc knafeh, nu am termen de comparație, dar am citit că cei de aici o fac (îl fac?) exact ca la ea (el?) acasă. Eu nu am comandat înghețată – a fost o eroare; până la urmă am mâncat jumătate din înghețata Santinei. Nu faceți aceeași greșeală ca mine.

Dincolo de asta… locul e minuscul, clienții vin în valuri, e aglomerat, lumea-și bagă mânecile în limonadele de pe bar… nu e foarte încurajator. Nu zic, e curat, băieții care pregătesc deserturile au mănuși și nu se scarpină cu ele în nas, nu ți-e frică să mănânci ceva gătit de ei, dar nu chiar acolo.

Terasa nu e nici ea o opțiune – poate și din cauză că nu e o terasă, e o bucată de trotuar. Cu o stație de autobuz pe ea, adică 368-ul oprește fix lângă desertul tău. Plus, desigur, pietonii care vor și ei să treacă, săracii, pe trotuar.

Mă rog, deci acolo nu. Să le iei acasă n-aș recomanda, dacă se răcesc nu cred că sunt la fel de bune. Ce e de făcut, atunci? Păi, iei frumos desertul la pachet, te duci pe străduțe până gpsești un petec de iarbă (nu musai departe, noi am stat în spatele magazinului Eva :)) și faci o câmpenească. În scenariul ăsta da, recomand 🙂


Website

knafeiada.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top