Hotel Domus Florentiae - cameră standard

Hotel Domus Florentiae

Ne-a plăcut:

  • Amplasarea
  • Personalul

Nu ne-a plăcut:

  • Antifonarea
  • Spațiile mici
  • Micul dejun

Ratingul nostru:


Am stat aici în plimbarea noastră la Florența. După doi ani de izolare am fi făcut compromisuri mult mai mari de atât, dar mai multe detalii obiective găsiți mai jos 🙂Impresiile noastre

Pentru plimbarea de la Florența am luat la pachet avionul şi hotelul; am facut noi ceva verificări înainte de a trimite rezervarea, dar cum oamenii sunt diferiți, la fel sunt și gusturile şi părerile. Aşa că nu a fost chiar ca în descrierile de pe Tripadvisor sau Booking.

Clădirea în care se află hotelul datează de prin sec. 16 şi a aparținut unui marchiz, ceea ce m-a încântat tare când am aflat. Dar nu vă imaginați că a fost chiar ca în poveştile cu palate şi prințese.

Hotelul, evident, ar mai avea nevoie de ceva investiții. Sau cel puțin în camera în care am stat noi: de schimbat caloriferul ruginit, de zugrăvit un perete mai scorojit.

Nu ştiu cum sunt celelalte camere, dar noi cred că am dormit în vreo cameră secretă a palatului, atât era de mică. Bine că am stat doar 3 nopți şi nu am avut valize mari, pentru că la propriu nu am fi avut unde să le punem în cameră. Iar dacă lasai uşa de la baie deschisă, nu o mai puteai deschide pe cea de la intrare. 😂

Salonul pentru micul dejun, iarăşi, foarte mic, fix cât să încapă vreo patru mese, tot mici. Cu siguranță superb în vremurile lui de glorie, când poate aici stăpâna casei lua ceaiul cu doamnele ei de companie. Dar acele vremuri au apus demult.

Să nu mai spun că micul dejun a fost extrem de basic, deşi până la urmă suficient pentru mine: un sandviş, un croissant, fructe şi capuccino, însă departe de un mic dejun de 4 stele.

Cel mai mişto lucru la hotelul ăsta e poziționarea: la câțiva metri de stația de tramvai care vine de la aeroport și la maxim 10 minute de mers pe jos de dom.

De menționat şi personalul care a fost atent şi amabil.

Concluzie: Dacă poți trece peste orice alte inconveniente, poți sta aici. Altfel, aş zice să mai cauți. Oricum, hotelul e departe de ce ar trebui să însemne 4 stele.

În general, dacă hotelurile situate central în orașe istorice oferă prețuri decente, asta înseamnă camere foarte înghesuite. Cred că recordul a fost prin Toulouse, dar hotelul acesta ocupă un bine-meritat loc 2 🙂

La plusuri, locația e nemaipomenită – chiar lângă biserica Santa Maria Novella, deci aproape de gară și de terminalul tramvaiului dinspre Peretola. Cred că a fost cel mai simplu și rapid transfer de la aeroport. Accesul se face de pe aleea pietonală din dreptul bisericii, deci zgomotul de trafic este mult mai redus.

În același timp, e o opțiune foarte bună dacă planificați day trips – mai puțin timp pe drum, mai mult timp la obiective.

Alt plus e personalul, amabil și politicos, deși prin Italia nu am prea avut probleme în privința asta. Și gata, astea sunt plusurile 🙂

Camera (am dedus ulterior că am primit o cameră standard în pachetul de la agenție) era minusculă; bine că nu scap lucruri din mână, că nu prea avem loc să mă aplec. Baia era mică și ea; au reușit să găsească loc pentru un bideu, dar nu și pentru un suport de săpun lângă duș. Chestie mai deranjantă decât ai zice.

Micul dejun slab, ca varietate și calitate. Dar măcar cafeaua a fost bună. Încăperea în sine este, și ea, extrem de înghesuită, dar când e cald afară puteți ieși pe o mică terasă.

Antifonare extrem de proastă, când făceau duș cei de la etaj aveam impresia că am adormit pe marginea pârâului. Din fericire ceilalți oaspeți nu au fost gălăgioși, dar mă înfior la gândul unui copil cu năbădăi în hotelul ăla.

Concluzie: Dacă prioritatea e amplasarea și accesul la trenuri/aeroport, nu ezitați. Dacă nu e ăsta cel mai important aspect, puteți căuta altceva. Noi am pus ochii pe Grand Hotel Baglioni pentru următoarea vizită.


Website

domusflorentiahotel.com


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top