Hotel Boutique 5 Continents, Craiova

Hotel Boutique 5 Continents

Ne-a plăcut:

  • Decorul
  • Curățenia
  • Micul dejun

Nu ne-a plăcut:

  • Parcarea cam mică

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Când ne-am pornit spre casă din Cheile Nerei, ne-am oprit o noapte în Craiova, pentru că  tot era în drum, nu mai văzusem niciodată oraşul şi, în plus, voiam să mergem şi în Parcul Romanescu despre care citiserăm că e de neratat.

Hotelul 5 Continents se află într-o clădire istorică, un conac construit în stil eclectic la final de secol XIX, iar dacă nu aş fi stiut că este hotel, aş  fi putut crede că am ajuns într-un muzeu. Clădirea elegantă e impecabil renovată şi restaurată şi are de departe un farmec burghez.

Noi am avut o cameră standard, la mansardă, şi deşi cu siguranță mai mică decât cele de la parter, prin modul în care a fost mobilată părea spațioasă.

Baia, la fel, de o dimensiune suficientă încât să te  poți mişca în voie.  Iar totul sclipitor de curat.

Micul dejun cu opțiuni diverse, pentru toate preferințele şi cu cafea bună (ceva ce eu apreciez foarte tare la un hotel).

Au  şi o grădină cu terasă unde poți să bei cafeaua dimineața sau să stai la un drink seara. 🙂

Au parcarea în curte, dar e mai degrabă mică şi înghesuită, trebuie să faci ceva manevre (bine că le-a făcut Radu şi nu eu 🙂 ), însă ținând cont că hotelul e în buricul târgului, faptul că au totuşi parcare e un plus.

Trecând peste acest detaliu, e clar un hotel pe gustul meu la care aş reveni oricând.

Eu nici nu am apucat să mă uit unde mergem, Santina e cea care a ales hotelul – și ce să zic, am impresia că de acuma o să o las doar pe ea să aleagă 🙂

Exteriorul e de vilă veche, curată și renovată, dar fără să impresioneze. Impresionează de-abia când intri și vezi holul de mare efect. Sigur, cam încărcat și cam opulent, chit că e opulență cum presupun că o fi fost acum două secole, că nu eram prin zonă; dar atmosfera e una de lux și de răsfăț cu care te obișnuiești repede, că îți dai seama că meriți 🙂

Impresia continuă până sus în cameră – poate cu excepția scărilor, că pe vremuri încolo mergeau servitorii. Dar după ce am văzut camera de la mansardă aș reveni doar ca să stau și într-una din camerele mari, de la parter.

Decorul reușește să îmbine tot confortul modern cu un aer de epocă, fără să dea în kitsch, iar per total experiența este una de confort deplin.

La cârcoteli, aș fi preferat ca terasa să fie acoperită, ca să nu bată ploaia, dar e drept că au o soluție pentru asta, o zonă semi-deschisă unde am putut să bem liniștiți un pahar. La fel, parcarea cam mică, dacă o mai fi venit cineva după noi nu a mai avut loc.

În rest, situat la câteva minute de centru dar pe o străduță liniștită; e ușor de ajuns la el și ușor de plecat oriunde ai treabă prin oraș. Micul dejun bogat și de calitate, stafful politicos și apt să prepare câteva cocktailuri de bază. Plus că au și pisică. Recomand 🙂


Website

hotel5continents.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către hotel sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top