Ne-a plăcut:
- Mâncarea
- Locația
Nu ne-a plăcut:
- Personalul ușor neatent
Ratingul nostru:
Când am ieșit la Curtea Berarilor noi am oprit, inițial, aici, că a fost o neînțelegere :D. Cu ocazia asta ne-am dat seama că n-am mai vizitat de mult Casa Oprea Soare, așa că iată-ne.
Impresiile noastre
Santina
Hanu’ Berarilor – Casa Oprea Soare e un loc potrivit mai degrabă să aduci colegi de serviciu de prin țări străine ca să încerce mâncare tradițională, dar cu un twist 😉, mai ales că se află în centrul orașului, într-o veche casă boierească, foarte frumoasă. Acum monument istoric, casa a fost construită la 1910 în stil neoromânesc şi a aparținut unui negustor bogat, Oprea Soare. Dar e un loc bun și pentru întâlniri cu prietenii din când în când.
Meniul e axat mai degrabă pe preparate din carne; găseşti însă și câteva vegetariene în zona de gustări, dar și pește. În rest, cărnuri cât vezi cu ochii. Ca să meargă berea. 😁
În afară de meniul principal și permanent, mai au și un meniu al chef-ului; din care am și comandat, File de păstrăv, risotto de țelină și sos lemon butter. Am luat și nişte cartofi prăjiți, să fie. Și bine am făcut pentru că risotto nu a fost chiar pe gustul meu (ceapa o idee cam prea al dente, iar gustul de țelină mult prea puternic). Peștele însă bine gătit, gustos în combinație cu sosul.
De desert nu a mai fost loc, dar m-am băgat puțin în tortul Joffre comandat de Radu. Mi-a plăcut că nu a fost exagerat de dulce, iar romul în combinaţie cu ciocolata îi dădea un gust deosebit. E de încercat dacă îți place ciocolata.
Servirea a fost puțin cam haoticâ: am vrut apă la temperatura camerei, dar am primit rece; am vrut apă minerală, ne-au adus plată. N-a fost totuși ceva peste care să nu se poată trece.
Toate preparatele comandate la masa noastră au fost apreciate cu notă maximă: coaste de porc, creier pane, saramură de crap, profiterol.
În loc de concluzie, aş zice că e un loc cu mâncare bună, porții mari (dacă te interesează acest aspect), dar și cu prețuri pe māsură.
Și în care aş reveni dacă s-ar ivi ocazia, deși nu ar fi prima mea alegere.
Radu
Casa Oprea Soare e un alt loc bun de văzut cu prietenii și, de altfel, a fost unul dintre restaurantele folosite frecvent în scopul ăsta, până acum ceva vreme. E drept, mai degrabă vara, pentru că are o terasă generoasă și bere bună, dar spațiul interior e și el suficient de amplu încât să fie o opțiune și pe vreme rece.
Restaurantul e central, are prin preajmă și parcări, și transport în comun, și loc de plimbare dacă vrei să-ți faci poftă de mâncare. Vizita asta mi-a lăsat impresia că se mută, ușor ușor, spre o zonă mai premium, de ocazie și nu de toată ziua, dar poate mi s-a părut.
De când n-am mai fost noi au adus personal asiatic (Nepalezi? Srilankezi? Data viitoare întreb.) iar asta adaugă nițel suspans între dat comanda și adus mâncarea 🙂
La suspans contribuie și tehnologia – de exemplu chelnerul nostru a uitat să-și sincronizeze tableta pe care nota comanda, așa că inițial ne-a zis că tortul Joffre s-a terminat. Din fericire problema s-a remediat.
Mâncarea foarte gustoasă, toți de la masă am fost mulțumiți de ce am mâncat. Eu am luat un gulaș de cerb. Nu e un fel pe care să-l mănânc foarte des – de altfel ultima oară am mâncat așa ceva la Budapesta. Carnea foarte fragedă și bine făcută, sosul foarte gustos; poate mi-ar fi plăcut să fie o idee mai iute. Per total însă a fost mai aproape de 5 decât de 4 puncte. Am luat și o porție de cartofi, că prea-i lăudau în meniu că sunt naturali și crocanți. Nu i-au lăudat de pomană, chiar așa au fost.
Tortul Joffre de la desert foarte bun și el, cu dulceața temperată nițel de rodie.
Am descoperit că de când n-am mai fost pe-aici au adus și bere Pilsner Urquell. Aparent nu mai e așa o raritate, deși pare limitată la locurile care se cheamă „ale Berarilor”. Ceea ce nu mă deranjează deloc :).
În concluzie m-am simțit bine și de data asta și, probabil, revenim.
Website
hanuberarilor.ro/casa-oprea-soare/
Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate.