Halef Bucharest - interior

Halef, București

Ne-a plăcut:

  • Servirea
  • Decorul/ambianța

Nu ne-a plăcut:

  • Mesele, e drept, erau „de cafea”

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Am ajuns la Halef mai mult din curiozitate (să încerc baclavalele însiropate cu lapte despre care citisem) și pentru că ne-am propus să mai mergem și prin locuri noi.

Mi-au plăcut atmosfera și decorul minimalist; servirea a fost rapidă.

Noi am stat în zona din spatele barului, unde sunt mese joase cu fotolii și mi s-a părut cam dificil să mănânci la mesele respective. Ne-am descurcat 🙂 dar nu a fost confortabil. E mai potrivit să stai aici dacă vrei doar să bei ceva. Altfel, alege zona de la intrare.

Eu am luat un cataif cu nucă și, deși a fost pe gustul meu adică nu foarte dulce, nu pot să spun cā a fost ceva extraordinar. A venit și cu o cremă de brânză alături, ceea ce mi s-a pārut o combinație neașteptată, dar potrivită. Dar parcă le-a lipsit ceva. Ceaiul turcesc poate lăsat cam mult la infuzat, pentru că a fost o idee mai amărui decât mi-aș fi dorit.

Oricum mi se pare un loc potrivit mai degrabă pentru o ieșire cu prieteniì la o cafea. Mai ales că e în mijlocul târgului, pe Bulevardul Regina Elisabeta, foarte aproape de Universitate. Iar dacă ești curios poți încerca desigur și baclavalele reinterpretate, poate sunt pe gustul tău. Eu cred că o să rămân la baclavale cu miere. 🙂

Mi-au plăcut aici toate aspectele secundare 🙂

Locația e centrală, la îndemână pentru orice, de la o pauză neplanificată de cafea și până la o întâlnire cu prieteni din zone diferite ale orașului.

Decorul e curat, aerisit, minimalist, cu scaune comode, făcut mai degrabă pentru trăncănit la o cafea și mai puțin pentru mâncat ceva. Există și o terasă promițătoare, izolată de traficul de pe bulevard, probabil foarte răcoroasă vara.

Personalul extrem de atent, amabil și politicos, poate și din cauză că interacțiunile sunt minime: folosesc ialoc.ro pentru comandă, iar cine vrea poate și să plătească direct de pe web. Cu tot cu tips. Văd prima oară setupul ăsta, nu știam tot ce poate platforma, îmi place la nebunie 🙂

Unde nu m-au dat pe spate a fost la cafea – am băut un cappuccino bun, cremos, aromat, dar mă mir că un coffee shop nu are și cafea decafeinizată. Și drama cea mai mare, baclavalele care ne-au fost lăudate nu m-au prea împlinit. Bogate, dar prea apoase de la siropul cu lapte; o consistență precară, nu cea clasică de baclava, plus că niciodată nu am fost fan al pudrelor pe prăjituri. Posibil să mai trec, doar pentru o cafea și doar după ce am mâncat baclava în altă parte, să nu poftesc în gol.


Website

Doar Instagram: @halefbucharest


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top