Cea mai bună înghețată din București, în 2023

Cea mai bună înghețată din București în 2023

Pe scurt, cea mai bună înghețată din București am mâncat-o, în 2023, la Dolci Coni 🙂

Topul pentru 2024 e în desfășurare as we speak, click aici pentru a urmări live!Ei bine, sezonul de înghețată a fost unul bun, rezonabil de lung, dar credem că e cazul să îl declarăm închis oficial. Nu promitem, neapărat, că nu mai mâncăm deloc înghețată pe anul ăsta, dar o să fie mai degrabă o surpriză fericită decât ceva la ce să ne așteptăm. Așa că oprim aici topul înghețatelor din București și ne pregătim să felicităm câștigătorul.

De ce un top al înghețatelor

Am tot mâncat înghețată prin plimbările noastre și, ulterior, ne-am tot contrazis când ne întreba cineva unde să mănânce o înghețată bună :). Așa că ne-am decis să abordăm științific subiectul gelateriilor și să sistematizăm modul în care le evaluăm.

Plus că, știți voi, în felul ăsta înghețata nu a mai fost un moft sau o plăcere vinovată – ne duceam să facem research!


De ce a câștigat Dolci Coni

Pai în primul rând pentru gust, desigur. Dolci Coni ne-a răsfățat cu gusturi inedite (de exemplu morcov cu piersică și măr, portocale cu gin, pară cu busuioc). În același timp, am regăsit și gusturile clasice la care ne întoarcem, din când în când, cu toții (cum ar fi fisticul, căpșunele și mai ales ciocolata pentru Radu :)). Toate acestea făcute în mod evident artizanal, fără exces de zahăr, cu texturi care nouă ne-au sugerat și lipsa conservanților.

A contat foarte mult și locația – încăperea amenajată pentru cine vrea să mănânce pe loc înghețata e foarte cosy, îngrijită și extrem de curată.

Dar, probabil, lucrul care a înclinat definitiv balanța a fost atitudinea și atmosfera – am fost mereu întâmpinați prietenos, vesel, cu recomandări și răbdare cât ne alegeam noi gusturile pe ziua respectivă. Nu am mers suficient cât să devenim niște obișnuiți ai casei, dar în mod evident alții au făcut-o, cu tot cu recomandări care țineau cont de preferințele lor și small talk cu fiecare.

Desigur, asta nu nu înseamnă că nu există niciun cusur și că e alegerea perfectă pentru oricine. Deși principala problemă cu care ne-am confruntat noi e că gelatierii au și viață personală, adică își mai iau din când în când concediu :). Pe lângă asta, locaţia nu e neapărat pe vreunul dintre traseele noastre uzuale, deci trebuie să facem câte-un mic ocol atunci când vrem să mâncăm aici. Dar până la urmă vorbim de zona Batiștei, care e orice dar nu izolată.


Și cei care nu au câștigat?

Le urăm mai mult succes data viitoare 🙂

Am mâncat, cu plăcere, înghețată în multe alte locuri din București; pe unele le-am punctat mai slab pentru varietate și noutate, pe altele pentru servire sau pentru ambianță. Dar cu siguranță există deja baza pentru o experiență și mai bună, așa că vom urmări și degusta cu interes cum evoluează.


Ce urmează în continuare

În primul rând, Santina și Radu au, acum, un consens pentru răspunsul la „unde e cea mai bună înghețată din București?” 🙂

Acum știți și voi care e răspunsul nostru și vă recomandăm să le faceți o vizită, dacă nu ați făcut-o deja. Ca bonus, Dolci Coni participă ocazional la diferite evenimente, așa că poate îi prindeți acolo dacă nu aveți drum prin centru; puteți afla noutățile de pe pagina lor de Facebook.

Iar noi anticipăm cu plăcere primăvara viitoare, când vom relua topul nostru pentru a vedea ce are de oferit fiecare gelaterie bucureșteană. Sugestiile publicului pentru noi candidați sunt oricând binevenite.

Până atunci, vă urăm tuturor plimbări plăcute, iar cine dă peste o gelaterie în drum nu e deloc obligat să țină cont de ce arată calendarul 🙂


Chiar dacă este foarte laudativ, și acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către câștigător sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top