Casa Joseph Haydn - terasa

Casa Joseph Haydn, Sighișoara

Ne-a plăcut:

  • Terasa spațioasă

Nu ne-a plăcut:

  • Mâncarea nu e proastă, doar comună

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Casa Joseph Haydn e tot o locație cumva ferită de agitația cetății, pe una dintre străduțele care duc către Biserica Romano-Catolică şi Turnul Cizmarilor. E foarte aproape de celălalt loc în care am mâncat şi ne-a plăcut, Casa Krauss.

Am mers aici în prima seară petrecută în Sighişoara, am găsit loc fără rezervare, dar posibil în sezon de vacanțe să fie mai aglomerat, având aici şi spațiu de cazare. Aşa că dacă nu ai cazare aici, nu strică un telefon înainte.

Mi-a plăcut că au terasă şi e chiar spațioasă.

Eu, nemâncând carne, de cele mai multe ori am opțiuni destul de limitate în meniul restaurantelor, aşa că am comandat doar un platou cu brânzeturi maturate, prezentate ca fiind din zonă şi preparate cu diverse condimente, cum ar fi chimen sau cărbune vegetal. Iar cu nuci şi dulceață de ceapă lângă, au fost chiar bune.

Desertul, în schimb, o tartă cu fructe (piersici din compot din ce mi-am dat seama) şi înghețată a fost o idee cam prea dulce pentru mine.

Pe mine nu m-a impresionat nimic în mod deosebit aici, dar nici nu pot să spun că aş refuza categoric să mai vin cu vreo altă ocazie. Totuși cu siguranță nu ar fi prima opțiune.

Am furat de la Santina expresia cu „nu am chimie” și acum o folosesc de câte ori am ocazia, inclusiv când povestesc de restaurantul ăsta 🙂

Nu știu dacă a fost neapărat ceva greșit, mai degrabă senzația aia de not quite right. Decorul e gândit și îngrijit, dar parcă face un efort prea mare ca să dea atmosfera „autentică”. Ospătarul a fost amabil și glumeț, dar parcă prea exuberant.

Mâncarea, ce să zic, nu m-a impresionat. Ca sa fiu corect, nici lumina de pe terasă nu-i ajută, plus că mai are și #s23ultraphotography zile proaste. Arăta ceva mai bine decât a ieșit în pozele mele. Chiar și așa, din platoul de brânzeturi țin minte doar brânza cu cărbune vegetal, mai mult pentru inedit decât pentru gust, iar din porția de paste doar că îi lipsea ceva. Nu sare, că am încercat.

Am băut și un pahar de vin, recomandat de ei; decent, dar nu să te dea pe spate.

Per total, mi s-a părut genul de local gândit pentru străini. Nu chiar tourist trap, că oamenii livrează ceva decent, nu e chiar păcăleală, dar prea scump pentru ce oferă. Aș reveni aici doar ca să fiu sigur că i-am judecat corect 🙂


Website

Găsiți mai multe detalii pe pagina de Facebook, decât pe site .)


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top