Bistro La Teleferic, Sinaia - interior

Bistro La Teleferic, Sinaia

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Ambianța
  • Servirea

Nu ne-a plăcut:

  • Doar parcare pe locurile publice

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Dacă ar fi să fac o listă cu locuri unde îmi place să mănânc şi pe care le-aş recomanda, La Teleferic sigur s-ar regăsi pe ea. Mă bucur atât de tare că l-am descoperit 🙂 Noroc cu Tripadvisor, că nu am fi intrat niciodată aici, de fapt nu l-am fi găsit deloc.

Nu e pe strada  principală, pe unde se învârte toată lumea ci e, după cum îi  spune şi numele, în zona telefericului, într-o casă pitită printre alte case, iar dacă nu ştii de el nu prea sunt șanse să-l vezi.

Mi-a plăcut mult:  interiorul foarte intim, cu doar câteva mese (deşi dacă nimereşti cu nişte turişti gălăgioşi s-a cam dus intimitatea); pereții tapetați cu pagini de ziare din vremuri mai noi sau mai vechi, de te trezeşti zgâindu-te şi citind fie despre Regina Maria, fie despre vreo rețetă de descântec; oamenii foarte primitori care gătesc super delicios.

I-am vizitat deja de două ori, a doua oară făcând drumul Bucureşti – Sinaia special să mâncām. Nu exagerez deloc dacă spun că aici am mâncat cele mai bune paste de casă cu ricotta şi spanac. Am încercat şi fileul de şalău, foarte bine gătit, iar clătitele cu măr şi scorțişoarā şi înghețată de casă sunt absolut delicioase. Dacă eşti fan clătite, cum sunt eu, e un desert de comandat 🙂

Eu zic că merită să mergi din Bucureşti până la Sinaia și doar ca să mănânci aici, dar neapărat de făcut rezervare înainte.

Noi cu siguranță vom reveni.

Am nimerit aici aproape întâmplător, după ce ne-am decis, pe 1 ianuarie, să începem anul cu o plimbare. Nu aveam mari așteptări de localuri deschise, dar ne-am lăsat pe mâna Internetului. Care de data asta nu a dat greș.

Am sunat, am rezervat, spre prânz ne-am dus acolo… ce să zic, de afară nu arată grozav, am avut o dezbatere de un minut până am decis să intrăm. Și ce bine am făcut! Locul e foarte mic, doar 4-5 mese, decorat interesant pentru o atmosferă rustică-vintage, ajutată și de muzica discretă. Spațiul e suficient ca să nu simți că stai spate în spate cu alți clienți; totuși, ideal ar fi ca acei alți clienți să nu fie puși pe gălăgie.

Mâncarea extrem de bună; rețetele (a la carte dar și câteva feluri ale zilei) sunt ușor reinterpretate, dar nu cât să nu le recunoști. E undeva un mix de clasic și modern, mergând inclusiv până la plating, dar fără să devină pretențios. În cele două vizite am mers pe carne – coaste și un burger Angus; fix cum trebuiau să fie, iar singurul regret e că nu am mai avut loc și de desert, că și ăla era promițător.

Nu m-am uitat foarte atent la băuturi, că eram șofer, dar am rămas cu impresia că sunt destul de limitate. Pot confirma însă că au o cafea foarte bună 🙂

Per total La Teleferic e un bistro exact în genul la care sperăm, atunci când încercăm să mâncăm într-un loc nou. Cochet, intim, cu mâncare bună și personal prietenos.

Recomand o vizită.


Website

lateleferic.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top