Acuarela Bistro - toast cu pulled pork

Acuarela Bistro, București

Ne-a plăcut:

  • Terasa
  • Mesele distanțate

Nu ne-a plăcut:

  • Servirea
  • Meniul limitat

Ratingul nostru:Impresiile noastre

Anul ăsta ne-am propus (şi încercăm să ne şi ținem de promisiune) să mergem mai des în locuri în care nu am mai fost. Aşa că iată-ne la Acuarela, într-o duminică, cu intenția de a mânca de prânz.

Deşi am fost tentată să zic mai întâi ce nu mi-a plăcut aici, hai totuşi să încep într-o notă pozitivă🙂

Mi-a plăcut terasa, într-o curte cu verdeață, cu mese suficient de distanțate, cu un decor de casă de provincie, poate puțin hipsteresc. Dar până la urmă un loc drăguț în centrul Bucureştiului.

Iar duminica găseşti si loc de parcare şi mai e şi gratuit (ca doar e weekend😉).

Mi-a plăcut şi că au în meniu multe preparate vegetariene şi vegane. Şi tot soiul de coktailuri din fructe. Eu, cu gândul la vacanță, am ales o Dimineață pe plajă, un suc de ananas cu lime chiar bun.

Dar, cu excepția ciorbelor, restul preparatelor aş zice că sunt mai degrabă gustări, mai potrivite pentru un brunch cred.

Eu am ales un toast cu brânză proaspată, cu două frunze de salată şi trei felii de ridichii, care a fost bun, dar nimic spectaculos. Am luat şi cartofi prăjiți, uitați pe foc cred pentru că erau la limită spre a fi arşi, cu ceva condimente, în exces după gustul meu, şi telemea extrem de sărată. Ăştia au fost mai degrabă nu. Poate alte preparate sunt mai bune, dar eu n-am nimerit.

Dar servirea e altă poveste. Mă întreb ce fac când au toate mesele ocupate, ca acum erau erau doar vreo 5. Pe scurt, au uitat să ne aducă băuturile pe care le-am comandat relativ repede după ce am ajuns. Iar după vreo 30 de min de la comandă, timp în care ne-am agitat, am făcut semne etc, cel care ne-a luat comanda a fost foarte mirat că nu ne-au ajuns băuturile. Serios? Zi că ai uitat, ai încurcat, cere-ți scuze şi pot să înțeleg. Dar nu te mira şi nu încerca să dai vina pe colegi.

Concluzia mea e că nu m-au convins să mă întorc şi nu pot să vă recomand.

Cu un nume vesel și cu poze colorate pe Facebook, locul ăsta promitea să fie plăcut și relaxat. Și este relativ plăcut, dar mult prea relaxat 🙂

Decorul este colorat și mi s-a părut un amestec de pseudo-rustic cu artă naivă. Wow, cine ar fi crezut că o să scriu vreodată așa ceva. Mă rog, punctează prin inedit, nu aduce chiar a terasă clasică.

Marele bonus, că încă nu ne simțim în largul nostru la buluceală, este că mesele sunt foarte distanțate, ba prin câte un alcov, ba pe o bucată separată de terasă.

Meniul, deh, cam limitat, că de aia își zice bistro; ca să fim foarte corecți, puteam să găsim meniul și pe site dacă ne documentam corespunzător. Cert e că noi ne-am dus cu așteptări de prânz iar acolo am găsit mai degrabă feluri de o gustare.

Eu am luat un toast cu pulled pork care a fost ok, cu ingrediente de calitate, și o porție de cartofi prăjiți pe care Santina s-a „oferit” să o împartă cu mine. Ei i s-au părut arși; ca să fiu onest mie mi-au plăcut că mi-au adus nițel aminte de burlăcie 😀 Unde am fost de acord, însă, e că erau cartofii ăia ocnă de sărați. Nu-s toți burlacii pricepuți.

Personalul extrem de relaxat, ceea ce e bine pentru ei dar rău pentru mine. Prin alte locuri ospătarii se mișcă decent măcar până îți aduc băuturile, ca să ai o ocupație; aici am așteptat o grămadă niște limonade obișnuite. Dacă eram singur și nu într-un grup mai mare cred că aș fi plecat.

Ca observație suplimentară, prefer să știu cine e chelner și cine nu. Nu musai pe bază de uniforme, dar un șorț, un creion după ureche, orice element care să mă ajute să nu le fac semn altor clienți.

Ar mai fi de menționat amplasarea – strada Polonă e un loc bun în care să te întâlnești cu prieteni veniți din diverse părți de București. Dar nu singurul.

Concluzie: și dacă ai timp de pierdut, mi se pare prea scump pentru ce oferă și nu cred că mai ajung pe-acolo.


Website

acuarelabistro.ro


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:1 comentariu la “Acuarela Bistro, București”

  1. Si scump. O ciorbita de loboda (gustoasa, dar nu foarte mare), o felie de paine cu branza si ceva frunze crude de spanac, un desert, o cafea si o apa au insumat ~100 lei.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top