Ne-a plăcut:
- Interiorul
- Mâncarea
Nu ne-a plăcut:
- Terasa
- Servirea
Ratingul nostru:
Impresiile noastre
Santina
Pentru că eram prin zonă și pentru că e un restaurant deschis recent, am zis să-l încercăm. Și să-ți spunem și ție dacă e de mers sau nu.
Avra se află în Portul turistic din Mangalia şi se vrea un loc elegant și cu pretenții. Dacă asta cauți, e un loc în care să mergi. Noi doar voiam să mâncăm bun. 🤷♀️
Însă pe cât de opulent pare interiorul (cu un minus totuși pentru plantele artificiale), pe atât de basic e terasa, fix pe trotuar spre port, de unde vine un miros foarte urât. De baltă zice Radu, de altceva mai urât aș zice eu. În fine, dacă ajungi pe aici, ți-aș recomanda să stai în înterior.
Meniul îmi pare o bucătărie grecească reinterpretată; găsești pește și fructe de mare, dar și vită sau miel. Găsești ce să comanzi, pentru toate preferințele.
Eu am luat Orzo cu fructe de mare; i-a lipsit cu desăvârșire sarea, dar a fost ok. Nu însă cel mai bun dish cu fructe de mare mâncat vreodată. Nu l-aș mai comanda dacă aș mai veni aici.
Desertul, Portokalopita. a fost salvat de cupa de înghețată de lângă. În schimb Tiramisu-ul lui Radu a fost excelent. 😊
Un plus pentru servirea foarte rapidă a mâncării.
Pe mine nu m-au convins să recomand locul ăsta. Totuși, e foarte posibil ca alte feluri să fie cu mult mai bune decât ce am mâncat eu.
Radu
Un restaurant nou, care pare că mai are nițel până-și găsește adevărata identitate și menire în peisaj.
De la stradă, intri pe o ușă spectaculoasă, într-un interior modern și în trend, cu o abundență de verdeață. N-am pus mâna să verific, sper sincer că plantele alea sunt naturale.
Partea dinspre port a interiorului are niște ferestre imense, deschise dacă e vreme bună, care o transformă într-o terasă de facto. Spațiul ăsta dă spre terasa propriu-zisă, care, sincer, e din altă lume – zici că e terasa unei gelaterii oarecare. De la mobilier și până la localnicii (și turiștii) care se plimbă prin dreptul terasei, nu mi-au inspirat nimic premium.
De altfel și mușteriii erau împărțiți – unii sosiți să încerce bucătăria (în general în interior, în afară de noi), alții să se răcorească la un pahar sau o cafea, în general pe terasă.
Mâncarea mi-a plăcut foarte mult – un orzo cu vită și trufe (trufele sunt, mai nou, pasiunea mea și nu prea mai trec de ele când le văd într-un meniu) și un tiramisu excelent, servit într-un pahar pentru Martini. Suficiente opțiuni în meniu pentru oricine, toate cu o notă consecventă de mediteraneean.
Vesela și platingul merg pe minimalism, care mie-mi place; personalul pare că nu și-a găsit încă un ritm pe care să-l poată duce pe termen lung. Per total a fost ușor underwhelming dar mi se pare că are potențial și aș mai reveni.
Website
avraport.ro, dar deocamdată dai click de pomană, că nu e nimic acolo.
Pe moment
Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate.