Avra Port, Mangalia - orzo cu fructe de mare

Restaurant Avra Port, Mangalia

Ne-a plăcut:

  • Interiorul
  • Mâncarea

Nu ne-a plăcut:

  • Terasa
  • Servirea

Ratingul nostru:



Impresiile noastre

Pentru că eram prin zonă și pentru că e un restaurant deschis recent, am zis să-l încercăm. Și să-ți spunem și ție dacă e de mers sau nu.

Avra se află în Portul turistic din Mangalia şi se vrea un loc elegant și cu pretenții. Dacă asta cauți, e un loc în care să mergi. Noi doar voiam să mâncăm bun. 🤷‍♀️

Însă pe cât de opulent pare interiorul (cu un minus totuși pentru plantele artificiale), pe atât de basic e terasa, fix pe trotuar spre port, de unde vine un miros foarte urât. De baltă zice Radu, de altceva mai urât aș zice eu. În fine, dacă ajungi pe aici, ți-aș recomanda să stai în înterior.

Meniul îmi pare o bucătărie grecească reinterpretată; găsești pește și fructe de mare, dar și vită sau miel. Găsești ce să comanzi, pentru toate preferințele.

Eu am luat Orzo cu fructe de mare; i-a lipsit cu desăvârșire sarea, dar a fost ok. Nu însă cel mai bun dish cu fructe de mare mâncat vreodată. Nu l-aș mai comanda dacă aș mai veni aici.

Desertul, Portokalopita. a fost salvat de cupa de înghețată de lângă. În schimb Tiramisu-ul lui Radu a fost excelent. 😊

Un plus pentru servirea foarte rapidă a mâncării.

Pe mine nu m-au convins să recomand locul ăsta. Totuși, e foarte posibil ca alte feluri să fie cu mult mai bune decât ce am mâncat eu.

Un restaurant nou, care pare că mai are nițel până-și găsește adevărata identitate și menire în peisaj.

De la stradă, intri pe o ușă spectaculoasă, într-un interior modern și în trend, cu o abundență de verdeață. N-am pus mâna să verific, sper sincer că plantele alea sunt naturale.

Partea dinspre port a interiorului are niște ferestre imense, deschise dacă e vreme bună, care o transformă într-o terasă de facto. Spațiul ăsta dă spre terasa propriu-zisă, care, sincer, e din altă lume – zici că e terasa unei gelaterii oarecare. De la mobilier și până la localnicii (și turiștii) care se plimbă prin dreptul terasei, nu mi-au inspirat nimic premium.

De altfel și mușteriii erau împărțiți – unii sosiți să încerce bucătăria (în general în interior, în afară de noi), alții să se răcorească la un pahar sau o cafea, în general pe terasă.

Mâncarea mi-a plăcut foarte mult – un orzo cu vită și trufe (trufele sunt, mai nou, pasiunea mea și nu prea mai trec de ele când le văd într-un meniu) și un tiramisu excelent, servit într-un pahar pentru Martini. Suficiente opțiuni în meniu pentru oricine, toate cu o notă consecventă de mediteraneean.

Vesela și platingul merg pe minimalism, care mie-mi place; personalul pare că nu și-a găsit încă un ritm pe care să-l poată duce pe termen lung. Per total a fost ușor underwhelming dar mi se pare că are potențial și aș mai reveni.


Website

avraport.ro, dar deocamdată dai click de pomană, că nu e nimic acolo.


Pe moment


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:

3 comentarii la “Restaurant Avra Port, Mangalia”

  1. Niculescu Mihail-Razvan

    Știți vorba aceea „vreau o țară ca afara”?, aceasta este AVRA. Nu este un restaurant, este un concept, iar primul lucru care demonstrează acest aspect este lipsa olivierelor. Acolo exista un chef, pe bune, un chef căruia nu trebuie sa ii pui sare, piper, ulei sau oțet in creații. Ambient perfect echilibrat, lumini, vegetație, muzica. Bucătărie la vedere, IMPECABILA, personal si servire ireproșabilă. Managerul socializează cu clienții. Preturi??? Pai faceți voi socoteala, masa 9 persoane, caracatița, jubo creveți, muschi de vita, antricot de vita, vita cu trufe, băuturi, desert, aprox. 200 de euro. 100 de lei de persona sa te simți special, cred ca merita toți banii. Recomand 1000%, probabil, cel mai bun restaurat la care am mâncat in Romania.

    1. Până la urmă tocmai ăsta e farmecul vieții: că suntem diferiți. Ne bucurăm că Avra a fost cel mai mişto loc în care ai mâncat in România. Îți dorim să mai ajungi şi în altele, pentru că mai sunt. 😉

    2. Nici nu observasem treaba cu oliviera, dar acolo nu suntem deloc pe aceeași lungime de undă, pentru mine e o bilă neagră. Am mai întâlnit abordarea asta, înțeleg oarecum logica de la baza ei, dar forma finală nu-mi place.

      Prefer să fiu tratat ca un om mare, care știe să guste mâncarea și poate să decidă când vrea, dacă vrea, să adauge ceva ca să se bucure de mâncare.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top