Ierbar București - friptură de varză

Ierbar, București

Ne-a plăcut:

  • Mâncarea
  • Personalul

Nu ne-a plăcut:

  • Terasa betonată

Ratingul nostru:



Impresiile noastre

Am ajuns la Ierbar într-o zi caniculară de vară și ne-am bucurat tare că am avut inspirația să facem rezervare în interior. Terasa, deși destul de mare, e mai mult beton, cu extrem de puțină verdeață și ar fi fost de-a dreptul sufocant. Poate fi o opțiune bună pentru zile mai răcoroase de toamnă sau primăvară.

Interiorul e mai degrabă mic, cu un ușor aspect industrial, dar primitor în același timp. Cred că a contribuit la asta și faptul că fetele care lucrează acolo sunt foarte atente și amabile. Și că au spray cu apă termală la baie. 😀

Meniul a fost fix pe gustul meu: puține opțiuni, însă suficiente încât să ai de unde alege. Găsești variante de mîncare și pentru cei care preferă carnea sau peștele, dar și pentru vegetarieni. Eu am comandat friptură de varză cu muhammara (cremă de ardei copt cu nuci) și salsa de ardei copt cu măsline. A fost crema aia de ardei copt ceva absolut delicios. Am mâncat-o cu turtă (caldă) și o recomand fără ezitare oricui preferă fără carne.

La desert aveau tiramisu și desertul zilei, compot de piersici. Am ales tiramisu, deși nu o fac de obicei dacă am alte opțiuni; am zis să încerc ceva ce nu fac acasă. Mai ales că ni s-a spus că e un pic diferit de cel clasic și în loc de pișcoturi au folosit croissant. 🙂 A fost bun, dar nu ceva wow. Dacă totuși ești fan tiramisu, poate merită să-l încerci. Chiar și numai pentru faptul că e diferit.

Overall mi-a plăcut la Ierbar. Nu zic că e un loc de neratat din București. Însă dacă vrei o atmosferă mai hipsterească și mâncare la fel, e o opțiune de luat în calcul.

Ce chestie, prima oară am fost pe strada Romulus când m-a chemat MApN să mă recruteze, iar acum merg la muzee și restaurante trendy 🙂

Zona e o dărâmătură și nu te aștepți să găsești aici un restaurant care se bucură de așa mult hype, dar am tot auzit de burgerii lor în croissant așa că am decis să facem o încercare.

Un moment de suspans la intrare, care nu arată deloc promițător, dar apoi ajungi într-un local extrem de mic, cu decor aerisit și funcțional, chiar brutalist, foarte pe gustul meu.

Personalul foarte amabil, prompt și pregătit să-ți explice meniul. Meniu care e ușor funny, cu regionalisme sau termeni colocviali folosiți în mod ironic 🙂 Nu e foarte stufos, dar reușește să acopere o plajă amplă de preferințe. Santina a găsit ceva vegetarian care i-a plăcut foarte mult; amicilor noștri le-au plăcut fripturile de vită (gătite conform indicațiilor); desertul a plăcut și el.

Și mie mi-a plăcut ierburgerul, în croissant nu chiflă; din păcate n-a ieșit poza din lipsă de lumină. Am luat și niște barabule, care au fost un fel de rosti – cartofi dați pe răzătoare (cred), prăjiți și presărați cu brânză și diverse ierburi, gustoși și ei.

Aș comenta nițel la prezentarea burgerului meu – eram deja în restaurant și nu aveam neapărat nevoie de folia aia de aluminiu. Hârtia din farfurie arăta bine dar și aia m-a cam încurcat 🙂 Prețurile mi s-au părut și ele cam mari, mai ales pentru strada Romulus, n-aș veni să mânânc aici zilnic dar nici nu e genul de local „de ocazie”. Dar per total m-am simțit bine, nu am neapărat un plan concret dar probabil mai revin dacă se ivește ocazia.


Website

Ierbar nu crede în websiteuri, dar uite contul lor de Instagram.


Acest review este independent și nu este susținut în niciun fel de către restaurant sau de către vreo altă entitate. 

plimbări pe mail!

Primești automat un email când scriem despre o nouă plimbare.

Nu spamăm 🙂
Citește Politica noastră de confidențialitate.


Share:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top