Muzeul de Etnografie și Artă Populară, Tulcea
Muzeul de Etnografie si Artă Populară din Tulcea oferă un rezumat interesant al sosirii și conviețuirii diferitelor etnii din regiune. Bonus, e într-un fost sediu BNR 🙂
Muzeul de Etnografie si Artă Populară din Tulcea oferă un rezumat interesant al sosirii și conviețuirii diferitelor etnii din regiune. Bonus, e într-un fost sediu BNR 🙂
Am mâncat OK aici, fără să fie vreo experiență fantastică. Per total Golful Pescarilor din Agigea ni s-a părut scump pentru ce oferă, la fel cum ni s-a părut mai aglomerat și comercial decât promite.
Cu sau fără caii de la Letea, recomandăm o plimbare la pădurea Letea – îmbină drumul cu barca, o escapadă prin pădure și un prânz la localnicii din sat. Ne-a plăcut 🙂
Un restaurant care ne-a fost recomandat în mod repetat, e un loc în care mai revenim când suntem în Constanța, chiar dacă nu am experimentat vreun fel spectaculos și nici locația nu e fantastică.
Irish Pub din Constanța nu mai are mare lucru în comun cu puburile, ci e un restaurant în toată regula – cu un meniu foarte gustos. Ne-a plăcut și mai mergem.
Tulcea este un oraș prăfuit și oarecum trist, dar tot ai ce face într-o zi în zonă – iată ce obiective am vizitat și impresii despre un restaurant de luat în calcul.
Capul Doloșman e pretextul ideal pentru o tură cu bicicleta din Jurilovca; traseul e perfect pentru începători. Pretextul include și o mică plajă și o cetate antică 🙂
Plimbarea cu barca prin Delta Dunării a fost una dintre cele mai plăcute experiențe din acest an; vom reveni pentru priveliști, natură și senzația inedită de sălbăticie.
Plaja pustie de la Gura Portiței ne-a încântat peste măsură; ne vom întoarce cu siguranță, chiar dacă partea amenajată a locației nu este neapărat fantastică.
Am stat în Jurilovca, la „Briza Mării”, câteva zile, cât am făcut scurte plimbări prin deltă; ne-a plăcut și amenajarea, și mâncarea, și amabilitatea personalului. Sigur revenim.